Dayı Karacabey’den 136 öğrenciye burs

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Dayı Karacabey Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Karacabey Belediyesinin teşvikleri ile geçtiğimiz yıl kuruluşu gerçekleştirilen Dayı Karacabey Derneği’nin başarılı çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özkan: “Yıllardır Karacabey’de bir hayır kurumunun eksikliği önemli ölçüde hissediliyordu. İlçemizdeki yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine, kimsesizlere, hasta ve yaşlılara el uzatılması, üniversite öğrencilerine burs verilmesi gibi konuların çözümü için oldukça elzem olan Yardım Derneğinin kurulması çalışmalarına göreve gelir gelmez el attık. Belediyemizin ve bu hayır işlerine kendine adamış, gönül vermiş insanların teşvik ve gayretleri ile bu güzide derneğin kuruluşunu gerçekleştirdik. Geçen yıl yeni kurulan derneğimizce 34 üniversite öğrencisine aylık 150 Tl olmak üzere 8 ay süresince karşılıksız burs verildi. Çok şükür ki bu yıl bu rakamın hayırseverlerin de katkıları ile 136 kişiye çıkarılması oldukça sevindirici.” şeklinde konuştu.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Derneğin yardım faaliyetlerinin daha da artması için katkı vermeyi sürdüreceklerinin altını çizerken “Veren el ile alan eli buluşturmaya devam” mesajı ile ulaşılan ihtiyaç sahibi ve bursiyer sayısının arttırılacağı müjdesini de verdi.
Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yalazı da Başkan Özkan’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında: “Dernek Yönetim Kurulu olarak, tüm hayırsever Karacabeylilere ve belediyemize sundukları katkı için sonsuz minnettarız. İlçemize adını veren ve Karacabey’in kurucusu Dayı Karacabey gerçek bir hayırseverdi. Bugün huzur içinde yatmakta olduğu İmaret camii bahçesi aynı zamanda adında anlaşılacağı üzere bir imarethane, fakir fukaraya ev sahipliği yapan bir külliye idi. Derneğimizin de adını taşıyan Dayı Karacabey’in şanlı adına yaraşır hayır işlerine imza atmanın gururu ile inşallah çalışmalarımızı hayırseverlerimizle birlikte büyüterek sürdürme azmi ve kararındayız.” dedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.