Ekmek israfına dur!

Karacabey Belediyesi sahipsiz hayvanlar ile alakalı yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Belediye tarafından belirlenen sokaklara konumlandırılan atık ekmek toplama kutuları ile Belediye Barınağı’nda bulunan sahipsiz hayvanlara yiyecek toplanıyor. Görevliler belirli aralıklarla bu ekmekleri özel olarak toplayıp barınakta hayvanların yemlerine karıştırıyor.
Sokak hayvanları ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Özkan “Karacabey Belediyesi yaşayan tüm canlılara olan hassasiyetini sürdürüyor. Göreve geldiğimizden beri devam eden çalışmalara bugün yenilerini eklemenin mutluluğu içerisindeyiz. Barınak ekiplerimiz bu anlamda hem sokak hayvanlarına hem yabani hayvanların tedavilerine ve rehabilitasyonlarına çare oluyor. Gelen tüm ihbarları değerlendiren barınak ekipleri sokak hayvanlarını belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren hayvan barınağımızda tedaviye alırken yabani hayvanları ise gerek Celal Acar Rehabilitasyon Merkezine veya Uludağ Üniversitesine ulaşımını sağlıyor. Yani sadece kedi ve köpeklerle alakalı değil bu sorumluluğumuz. Yine soğuk geçen kış aylarında yaban hayvanları için yem bırakma işlemlerimiz her yıl devam etmekte” dedi.
Karacabey Belediyesi konuyla ilgili kurumlara da destek sağladığını belirten Özkan, “Yeniköy Yolu üzerinde yer alan PAKO yuvasına da gerekli çevre düzenlemesi çalışmalarında bulunulmuştur. Yine Yeniköy’de bulunan Ovakorusu Ayı Barınağı ile Celal Acar Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri ile istişaremiz olmaktadır. Gerekli durumlarda ekiplerimiz ile bu kurumlara yardımcı olmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.
Atık Ekmek kutuları geliyor
Karacabey Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek ilk etapta işlek olan cadde ve sokaklarda atık ekmek toplama kutularıyla kullanılmayan bayat ekmeklerin kontrollü bir şekilde toplanmasını sağlıyor.
Belediye tarafından yaptırılan ekmek toplama kutuları belirlenen noktalara sabitlenerek, vatandaşların bu gibi ekmekleri bu kutularda biriktirmesi isteniyor. Daha sonra ekipler tarafından düzenli olarak toplanan ekmekler barınağa götürülerek hayvanlara verilen mamaların içerisine karıştırılıyor.
Başkan Ali Özkan, sayılarını giderek çoğaltacaklarını ifade ettiği bu toplama kutuları sayesinde hem israf olacak ekmeklerin değerlendirildiğini hem de sokak hayvanları için besin olduğunu vurguladı.
Barınak yakında faaliyete geçiyor
Başkan Özkan son olarak yenilenen hayvan barınağının müjdesini verdi. Yakında gerçekleştirilecek açılış ile güncel tekniklerle donatılmış yenilenen hayvan barınağını kamuoyuna ayrıntısıyla tanıtacaklarını ifade eden Özkan ‘Bu kez onlar için adeta 5 yıldızlı bir hotel yaptık. Kapalı ve açık alanları mevcut bir barınak. Kumla kaplı bir alan. Yazın sıcaktan etkilenmemeleri için fıskiyeler, otomatik ve paslanmaz çelikten yapılan su kapları, kişisel kafeslerde temizlik giderleri ve misafir gezme bölümü gibi tüm ince ayrıntıların tasarlandığı barınak çok yakında faaliyete geçecek’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.