CHP’li gençler seçim çalışmasında

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, gençlerle bir araya gelerek partilerinin projelerini anlattı. Gençlerin sıkıntı ve kaygılarının CHP iktidarında son bulacağını belirten CHP’li gençler, 7 Haziran seçiminde destek istedi.
CHP Gençlik Kolları, seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçedeki kafeteryalarda gençlerle buluşan CHP Gençlik Kolları yönetici ve üyeleri, partilerinin projelerini anlattı. CHP iktidarında gençlerin ekonomik sıkıntılarının son bulacağını dile getiren CHP’li gençler, “CHP iktidarında, eğitim yardımları üniversiteyi kazanamayan yoksul gençler için devam ettirilecek ve aylık 240 TL’ye kadar üniversite hazırlık desteği verilecek.
Maddi olanağı yetersiz tüm üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim desteği sağlanacak.
Talepte bulunan tüm üniversite öğrencilerine kamu destekli geri ödemesi istihdam koşullarına göre ve uzun vadeli olarak yapılandırılmış Yüksek Eğitim Yaşam Destek Kredisi verilecek. Üniversite harçları tamamen kalkacak. Yurt sorunu, en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa ederek bir yıl içinde çözülecek. İhtiyacı olan tüm gençlere ücretsiz yurt olanağı sağlanacak. Yurtlarda geniş bant internet erişimi bulunacak. 25 yaş altındaki tüm gençler için ulaşımda, kültür ve sanat etkinliklerinde, çeşitli mağaza ve lokantalarda Gençlik İndirimi uygulaması yapılacak.
Gençlik Bütçesi ile gençlere ayrılan kamu kaynakları şeffaflaştıracak, sivil toplum kurumlarının etkin denetimine açılacak. 29 yaş altındaki üniversite öğrencilerinin yarı zamanlı çalışabilmesini kolaylaştırmak amacıyla, gelir vergisi ve sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması sağlanacak.
Girişimcilik eğitimi, başlangıç fonları ve yönlendirme programları yoluyla genç girişimcilerin önü açılacak. Askerlik süresi kısalacak. Öğrencilerin askerlik hizmetlerini yaz tatillerinde üçer aylık dönemler halinde tamamlayabilmesi sağlanacak.
Merkezi bütçeden yerel yönetimlere ayrılan kaynağın belli bir kısmının gençlere yönelik sosyal etkinliklerde kullanılmasını zorunlu kılınacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.