“Tek çare, MHP”

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, Gazi Mahallesi’ndeki kahvehane ziyaretlerinde gövde gösterisi yaptı. Eski Bakan ve İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir, İl Başkanı Hasan Toktaş ve milletvekili adaylarından Mehmet Ali Adak ile birlikte kahvehanelere çıkartma yapan Ayhan Tayfur, “Tek çare, MHP” diyerek destek istedi.
Gazi Mahallesi’nde seçmenlere seslenen Eski Bakan ve İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, ülke gündemine değinerek, “Türkiye’nin geleceğinin karanlık olduğu açıkça ortadadır” dedi. Çözüm süreci kapsamında hükümetin suç işlediğine vurgu yapan Başesgioğlu, şu an ki sessizliğin, zamanı gelince çığlığa dönüşeceğini belirtti. Türkiye’nin hızlı bir şekilde Ortadoğu bataklığına çekildiğinin altını çizen Başesgioğlu, “Sözde açılım süreci, ülkenin birliği ve devletin bekası için son derece tehlikelidir. Açılımı, milletimizde etnik ayrışma oluşturacak, bu güne kadar kardeşlik hukukunda yaşamış insanları ayrıştırıp ötekileştirecek bir süreç olarak görüyoruz. Bu yüzden hükümetin politikalarını asla tasvip etmiyoruz. Bu sürecin devam etmesi, ülkenin birliği ve devletin bekası açısından zararlıdır. Türkiye, Doğu bölgesini kaybetme noktasına gelmiştir” diye konuştu.
Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur’a destek isteyen Başesgioğlu, Tayfur’un projelerini, “Karacabey’in geleceği” olarak nitelendirdi.
Ardından söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vali Dr. Kadir Koçdemir, “Ayırmadan, kayırmadan, buyurmadan” hizmet sözü verdi. Türkiye’de yaşanan sosyal olaylardan yola çıkarak değerlendirmede bulunan Koçdemir, durumun giderek daha endişe verici hale geldiğini söyledi. Vatandaşların tedirgin olduğunu kaydeden Koçdemir, “Süreci ne kadar iyi yönetirsek, o kadar iyi sonuç alırız. İçinde bulunduğumuz dönem oldukça hassas. 30 Mart ise oldukça iyi bir fırsat. Milletimiz bu derdi çözmek için belki sokaklara çıkmayacak ama belirli şeyleri gayet iyi anlıyor ve de okuyor. Birbirimizi anlayıp önce Bursa, sonra da yeni bir dünya oluşturabiliriz” ifadelerine yer verdi.
Büyükşehir yasasını da eleştiren Koçdemir, “Bu yasa köylünün bitme noktasına geldiğinin işaretidir. Karacabey’de kazandığımız takdirde, ortaklaşa çalışacağız. Öncelik Karacabey’e verilecek” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, sinevizyon gösterisiyle projelerini anlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.