CHP’den sürpriz hamle!

Yerel seçimlerden yüksek başarı elde etmeyi hedefleyen ve haftasonu yapılan toplantı ile adaylarını belirleyen CHP’de, şimdi gözler belediye meclis üyesi adaylıklarına çevrildi.

Gezi olayları sırasında mağdur olanları belediye meclis listelerinden aday göstereceklerini ilan eden CHP yönetimi, bu doğrultuda ilk adımı Ankara’da attı. Polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ekrem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük Yenimahalle’den, Muharrem Dalsüren Mamak’tan, Dilan Ece Yıldız Çankaya’dan, Davut Yıldız ise Etimesgut’tan belediye meclisi listelerine yerleştirilecek

SARISÜLÜK’ÜN KARDEŞİ MECLİS LİSTESİNDE

CHP’de hafta sonu 20 saati aşan mesainin ardından pek çok önemli noktada belediye başkan adayını belirleyen CHP’de belediye meclis ve il genel meclisi listelerini belirleme yönünde ciddi bir mesai harcanıyor. YSK’nın öngördüğü takvim çerçevesinde 18 Şubat’a kadar isimleri tespit etmek zorunda CHP yönetimi, bir süre önce verdiği sözü tutarak, Gezi olayları sırasında devletin şiddetine maruz kalanları parti listelerinden aday göstereceğini ilan etmişti. Bu doğrultuda ilk adım Ankara’dan atıldı. Alınan bilgilere göre, Ankara Kızılay’da polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ekrem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük, yaşadığı Yenimahalle’de belediye meclisi listesine konulacak. Başına gaz bombası isabet eden ve üç gün yoğun bakımda kalan üniversite öğrencisi Dilan Ece Yıldız da Çankaya’da belediye meclis listesine yerleştirilecek.

DİĞER İLLERE DE YANSIYACAK

Polisin müdahalesi nedeniyle gözünü kaybeden Çankaya Belediyesi işçisi Muharrem Dalsüren Mamak, yüzünü isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan Davut Yıldız ise Etimesgut’tan belediye meclisi listelerinin üst sıralarına yerleştirilecek. Gezi olaylarında mağdur olanların İstanbul, Antalya, Eskişehir, Hatay ve İzmir gibi yerlerde de belediye meclisi listelerinden aday gösterilmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

DENİZ GEZMİŞ’İN KARDEŞİ DE ADAY

Çankaya Belediye Meclisi listesi için hafta sonu yapılan ön seçimden sürpriz bir birinci çıktı. 6 bine yakın üyenin oy kullandığı seçimlerde Gezmiş 2 bin 32 oyla ilk sırada yer aldı. 68 kuşağı öğrenci liderlerinden Deniz Gezmiş’in yeğeni olan Funda Gezmiş, belediye meclisi listesi için birinci sıranın kontenjana ayrılması nedeniyle ikinci sıradan aday gösterilecek.

Son sözü Kılıçdaroğlu söyleyecek

Öte yandan partinin Avcılar Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Dr. Handan Toprak Benli, Gezi olayları sırasında Gezi Parkı revirinde nöbet tutan doktorlar arasında yer alıyordu. Benli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun kurucusu olduğu Özel Avcılar Hospital’da Başhekim Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

KADIKÖY SORUNU

CHP’de herkesin merakla beklediği Kadıköy Belediye Başkan adayını ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu belirleyecek. Kadıköy için İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu ismi gündeme gelirken bu ismin Avcılar’da yaşaması ve Avcılar’da siyaset yapmasına karşın Kadıköy’den aday gösterilmesinin gündeme gelmesine Kadıköy ilçe teşkilatından tepki geldi. CHP örgütü Kadıköy’de çok sayıda aday varken başka ilçeden aday getirilmesine tepki gösteriyor. Kadıköy’de İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt formülü üzerinde de duruluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.