CHP’den seçim değerlendirmesi

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, seçim sonuçlarını değerlenirdi. İlçede birinci parti ile oy farklarının yüzde 4’ün altına düştüğüne dikkat çeken Gönül Avil, emeği geçenlere teşekkür etti.
CHP’nin ilçedeki oy oranının 38 yıl sonra yüzde 30’u aştığına vurgu yapan Gönül Avil, değerlendirmesine şöyle devam etti:
“Seçim sürecinde Karacabey’de kayda değer hiçbir üzücü olay yaşanmadı. Seçmenler büyük bir sükûnet içinde oylarını kullandı.
Görev anlayışlarıyla ve yansız tutumları ile seçimlerin huzur içinde geçmesinde büyük katkıları olan Karacabey Kaymakamlığı’na, Jandarma Komutanlığı’na, Emniyet Müdürlüğü’ne, afiş ve pankart asma çalışmalarımızda taleplerimize anında cevap veren Belediye Başkanlığı’na teşekkür ediyorum.
Hiçbir itiraza meydan bırakmadan seçim sonuçlarını eksiksiz ve hatasız Birleşme Tutanağı’na yansıtan İlçe Seçim Kurulu’na, seçim süresince uyum içinde çalıştığımız İlçe Seçim Müdürlüğü’ne, 205 sandıkta görev alan sandık kurulları başkan ve üyelerine, gözlemcilere partim adına şükranlarımı sunuyorum.
Karacabey özelinde CHP’nin oldukça başarılı, iyi bir sonuç aldığı kanaatindeyim. Ancak bununla yetinmiyoruz.
CHP, 1977 Genel Seçimlerinden tam 38 yıl sonra Karacabey’de yüzde 30 oy oranını aştı. Yine Karacabey’in en eski mahallelerinden Mecidiye’de, çok partili siyasi hayatta ilk kez 65 yıl sonra birinci parti oldu.
2011’de 6 mahallede birinci çıkan partimiz, bu seçimde 10 mahallede birinci parti oldu. 36 köyümüzde birinci parti çıktı.
Partimiz, 16 bin 349 oyla Karacabey’de ikinci parti oldu. Birinci parti ile aradaki oy farkı ise 2 bin 10. Gazi ve Sırabademler’deki oylarımızla ikinci parti durumuna düştük. Bu mahallelerimizdeki oy fark 2 bin 353’dür. 2011 seçimlerinde bu iki mahalledeki fark ise 3 bin 326’ydı. Hamidiye ve Saadet’te birinci partiyle aramızdaki fark lehimize iyice kapandı. Bu farkın kapanmasında büyük katkıları olan gönüllü dostlarımıza teşekkür ediyorum.
2011 seçimlerinde birinci partiyle aramızdaki fark yüzde 15’ti. 2015 Genel Seçimlerinde bu fark yüzde 3,84’e düştü.
Karacabey’deki oy oranımız Bursa genelinin üzerindedir.
Bu sonuçlar değerlendirildiğinde, Karacabey’in geleceğinde CHP, ‘Ben de varım’ demektedir. Karacabey’de CHP’yi iyi bir gelecek beklemektedir.
Seçim döneminde Karacabey’in 64 köyüne de ulaştık. 25’ten fazla köyü iki kez ziyaret ettik.
Böylesine huzurlu bir seçimi bizlere yaşatan Karacabey halkına, seçim çalışmalarında desteklerini esirgemeyen milletvekillerimize, çok uyumlu bir çalışma yürüten milletvekili adaylarımıza, meclis üyelerimize, özverili çalışmanın en güzel örneğini sunan Kadın Kollarımıza, gönüllü gençlerimize, partili yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.
Dava arkadaşlarımız, yarın seçim olacakmış gibi göreve hazırlar.
Demokrasiye ve halkımızın tercihlerine saygı duyuyoruz. Halkımızın kararının başımız üzerinde yeri var. Halkımız ne eylerse, güzel eyler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.