CHP yönetimine eleştiri bombardımanı

*Borsa Konferans Salonu’ndaki genişletilmiş toplantıda sıra ile mikrofona gelen CHP Gençlik Kolu yöneticileri, istifa etmeleri için kendilerine sürekli baskı yapıldığını söyledi. Gençler bu konuda tehdit edildiklerini kanıtlayan belgeleri divan kuruluna verdi.
*Eski İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, parti binasının merkezden uzaklaştırılmak istenmesinin sakıncalarına dikkat çekti. Yer seçiminin yanlış olduğunu ve çok yönlü kayıplar yaşanabileceğini belirten Tanrıverdi, bu konuda yeniden değerlendirme yapılması gerektiğinin altını çizdi.
*Eski yöneticilerden Ercan Yıldız CHP’de “Sinan Çiftçi sorunu” olduğunu gündeme getirdi.
*2.5 ay önce yapılan CHP Kongresi’nde üye olmayan 2 kişinin tüzüğe aykırı olmasına karşın yönetim kuruluna alındığını ileri süren Eski İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Balças, 20 kişilik İl Delegeliği listesinin de 22 kişiden oluşturulduğunu dile getirdi. Balças, tüzüğe aykırı yapılan bu kongrenin derhal iptal edilmesi gerektiğini öne sürdü.
*CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise Karacabey’deki sorunların en kısa sürede çözümleneceğinin sözünü verdi. Akkuş, Sinan Çiftçi’nin belediye başkanı adayı olamayacağını duyurdu. Akkuş, Çiftçi’nin yanlış yolda yürüdüğü için kendi kendini bitirdiğini ve bundan sonra partide sorun yaratmasına izin verilmeyeceğini söyledi.
*İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi, eleştirilere yanıt veremeyince duygusal bir konuşma yaparak, “Ne yapayım yani, Sinan Çiftçi’yi evlatlıktan mı reddedeyim?” dedi.

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Borsa Konferans Salonu’nda yaptığı genişletilmiş toplantıdaki üyelerin çoğunluğu, “Sinan Çiftçi partiyi karıştırdı” yönünde eleştiri getirince, güç durumda kalan yöneticiler hedef tahtası oldu.
Sinan Çiftçi’yi kurultay delegesi çıkarabilmek için 2.5 ay önce gerçekleştirilen kongrede, CHP’yi ilginç yöntemlerle ele geçiren yönetime yöneltilen yoğun eleştirilere ise İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi cevap veremedi.
Çiftçi’nin suskun kalması, salondaki CHP’lilere, “Eleştiriler galiba haklıymış” dedirtti.
Öncelikle Gençlik Kolu yöneticileri söz aldı. Sıra ile mikrofona gelen CHP Gençlik Kolu yöneticileri, istifa etmeleri için kendilerine sürekli baskı yapıldığını söyledi. İlçe yöneticilerinin kendilerine itici davrandıklarını ve verdikleri sözleri yerine getirmediklerini açıklayan gençler, istifa etmeleri için sürekli tehdit edildiklerini kanıtlayan belgeleri divan kuruluna verdi.
Hiç bir gerekçe gösterilmeden gençlerden istifa etmelerini isteyen CHP yöneticilerinin anlamsız tutumları, “Bunlar kime hizmet ediyor? Kendi gençlerini partiden uzaklaştırmaya çalışan bir zihniyetle nasıl seçim kazanırız?” şeklinde yorumlar yapılmasına neden oldu.
Eski İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, parti binasının merkezden uzaklaştırılmak istenmesinin sakıncalarına dikkat çekti. Yer seçiminin yanlış olduğunu ve çok yönlü kayıplar yaşanabileceğini belirten Tanrıverdi, bu konuda yeniden değerlendirme yapılmasını istedi. Murat Tanrıverdi’nin görüşüne çoğunlukla destek verildiği görüldü.
Eski yöneticilerden Ercan Yıldız, CHP’de “Sinan Çiftçi sorunu” yaşandığını gündeme getirdi. Yıldız, partideki Sinan Çiftçi sorunu ile samimiyetsizliğin zaman yitirilmeden giderilmesi gerektiğini dillendirdi.
2.5 ay önce yapılan CHP Kongresi’nde üye olmayan 2 kişinin tüzüğe aykırı biçimde yönetim kuruluna alındığını ileri süren eski İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Balças, 20 kişilik il delegeliği listesinin de 22 kişiden oluşturulduğunu anımsattı. İlçe Başkanlığında bilgisizlik ve aymazlık yaşandığını kaydeden Balças, tüzüğe aykırı yapılan kongrenin iptal edilmesi gerektiğini belirtti.
Genişletilmiş toplantıdaki yoğun eleştiriler, CHP yöneticilerinde şaşkınlık yarattı. İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi eleştiriler karşısında savunma bile yapamadı. Hiç bir eleştiriyi cevaplayamayan Çiftçi’nin, duygusal bir konuşmayla, “Ne yapayım yani, Sinan Çiftçi’yi evlatlıktan mı reddedeyim?” şeklinde görüş bildirmesi kimseyi tatmin etmedi.
Son konuşmacı CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise Karacabey’deki sorunların en kısa sürede çözümleneceğinin sözünü verdi. Hüseyin Akkuş, Sinan Çiftçi’nin belediye başkanı adayı olamayacağını, yanlış yolda yürüdüğü için kendi kendini bitirdiğini ve bundan sonra partide hiç bir zaman sorun yaşatamayacağını söyledi.
İl Başkanı Akkuş, “Halk, CHP iktidarını özlemle bekliyor. Karacabey’de Bursa’da ve Türkiye’de iktidar olmak zorundayız. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Bütünleşmek ve gece gündüz demeden özveriyle çalışmak durumundayız. Olası bir erken seçime de hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.