CHP YIPRATILIYOR!

*Ergün Koç’u CHP’ye pazarlamaya çalışan Şaban Önen’in ürettiği yalan haberlere isminin malzeme yapıldığını söyleyen ilçenin tanınmış kuyumcularından Rafet Öktem, “Vatandaşın kafasını karıştırıyorlar. Ahpap-çavuşlar, gidecek kapıları kalmadığı için şimdi CHP’yi bir şekilde ele geçirmeye uğraşıyorlar. CHP üzerinden sözde belediyeye atlayacaklar. Anlayacağınız belediyede belki de yeniden “Harem” kuracaklar” dedi.
*CHP Genel Merkezi’nin Karacabey’de gizli anket çalışması yürüttüğünü yazan gazetenin algı oluşturmak için sürekli yalan haber yaptığını belirten Rafet Öktem, bu konuda Ankara’da kaynağında araştırma yaptıklarını belirterek sözü edilen anket çalışmasının yapılmadığını öğrendiklerini dile getirdi.
*Öktem, “Ergün Koç Belediye Başkanı, Şaban Önen de Meclis Üyesiyken, birlikte yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle biri 12 yıl, biri de 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Yerel Mahkeme’nin verdiği cezaların bir bölümü yargıtayca da onaylandı. Ahbap çavuşların görevlerini kötüye kullandıklarını somutlaştıran mahkeme kararları gazetelerde defalarca yayınlandı. Hala hangi yüzle aday olmayı düşünüyorlar acaba? Kaldı ki, CHP kendi içinden aday çıkaramayacak kadar aciz mi? Bundan sonra ismimi kullanarak asılsız haber yapanlara karşı kesinlikle sessiz kalmayacağım” şeklinde konuştu.

Karacabey’in tanınmış kuyumcularından Rafet Öktem, yerel bir gazetede kendi isminin de içinde yer aldığı “CHP anket çalışması yaptırdı” gibi hiç de etik olmayan yalan haberler üretildiğini söyledi.
Dün basın açıklaması yapan Rafet Öktem, kendisi ile ilgili anlamsız karalama yapılmaya çalışılırken, özünde CHP’nin yıpratıldığına dikkat çekti.
Öktem, uzaktan, yakından ilgisi olmadığı halde, “ ‘Rafet Öktem CHP’den ilçe başkanlığına ya da belediye başkanlığına aday olacak’ şeklinde yapılan yalan haberler algı oluşturmaya yöneliktir. Çünkü hiç bir yere aday olmadığım gibi, bundan sonra da hiçbir yere aday olmayı düşünmüyorum. Yalan haberlerle Ergün Koç’u parlatmaya çalışan gazete, öncelikle özeleştiri yapmalıdır. “Ben neyim, benim işim ne? Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” diye kendisini sorgulamalıdır. Çünkü yalan haber yapmak, vatandaşı aptal yerine koyarak yanlışa yönlendirmektir. Bunların düşüncesi belediyeyi ele geçirerek belki de yeniden “Harem kurmaktır” dedi.
CHP Genel Merkezi’nin Karacabey’de gizli bir anket çalışması yaptırmadığını kaynağından öğrendiklerini belirten Rafet Öktem, aslı astarı olmayan haberlerle kafa karıştırılmak istendiğini ileri sürdü.
Rafet Öktem, gidecek kapısı kalmayan ahbap-çavuşların CHP ile belediyeyi ele geçirmek için sözde alt yapı çalışması yaptıklarının altını çizdi.
Öktem, “Ergün Koç Belediye Başkanı, Şaban Önen de Meclis Üyesiyken, birlikte yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle biri 12 yıl, biri de 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Karacabey Mahkemeleri’nin verdiği cezaların bir bölümü yargıtayca da onaylandı. Ahbap çavuşların görevlerini kötüye kullandıklarını somutlaştıran mahkeme kararları gazetelerde defalarca yayınlandı. Bunlar hala hangi yüzle aday olmayı düşünüyorlar acaba?
CHP kendi içinden aday çıkaramayacak kadar aciz mi de bu konuda sessiz kalıyor? CHP yoksa peşkeşleniyor mu?
Bilinen gerçek, ne zaman ne yapacağı bilinmeyen Ergün Koç isminin, CHP ismi ile yan yana getirilmesi bile tehlikelidir. Buna neden göz yumuluyor anlamış değilim. CHP, sanki bilinçli yıpratılıyor.
Bundan sonra ismimi kullanarak asılsız haber yapanlara karşı kesinlikle sessiz kalmayacağım” dedi.
Siyasetin çirkinleştirilmesini “Talihsizlik” şeklinde değerlendiren Rafet Öktem eleştirilerini şöyle sürdürdü:
“Ergün Koç’un kovulmadığı parti kalmadı. DYP’yi satarak, AKP’ye atladı. AKP’de, nasıl kumaş olduğu çabuk anlaşılınca buradan Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile kovuldu. CHP, MHP ve İşçi Partisi’nden aday olmak istedi ancak, çaldığı tüm kapılar yüzüne kapatılınca 30 Mart 2014’te DP ile girdiği yerel seçimlerde hezimete uğrayarak boyunun ölçüsünü aldı. Bir kaç ay önce de İYİ Parti’ye gitti, orada da yüz bulamadı. Ergün Koç’un 24 saatte 24 kez karar değiştirdiği unutulmamalıdır.
Aynı değerlendirmeleri Şaban Önen için de söyleyebiliriz. Önen, Koç’un yakın arkadaşıdır. Anap’tan, AKP’ye atladı ve buradan meclis üyesi seçildi. Daha sonra tekrar Anap’a geçti ancak, Ergün Koç’la kuzu sarması olduğu için mecliste yıllarca DYP lehine parmak kaldırdı. Önen, 2014’te, Ergün Koç’un sandıkta boğulduğu yerel seçimlerde DP’den meclis üyeliğine de aday oldu.
Anlayacağınız, bunların birbirinden farkı yok. Önen de rüzgâra göre yelken açanlardandır.
Bunların Karacabey’e hizmet etmek gibi düşünceleri hiç olmamıştır. Özetleyecek olursak, bunlar sadece kendilerini düşünenlerdendir. Bunlar için Belediye bahane, yüksek menfaatler ise şahane.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.