CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın Karacabey çıkarması

İlçe Başkanı Gönül Avil önderliğinde çok sayıda CHP’linin hazır bulunduğu ziyarete, İl Başkanı Metin Çelik ve yönetim kurulu üyeleri ile eski Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık da katıldı.

Tarım, terör, işsizlik, dış politika, yeni belediyeler yasası gibi konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında polis devleti uygulamalarıyla karşılaştıklarına dikkat çekti.

Bayrağını alan vatandaşın kutlamalara çıktığını dile getiren Koç, “Bu bir kırılma noktası olmuştur. Konuşan, hak arayan tek kurum kalmamıştır” diye konuştu.

Koç, hazırlanan “Büyükşehir Yasası”na karşı mücadele edeceklerini belirten Koç, AKP’nin ısrarla 27 Ekim 2013’te yapılmasını istediği yerel seçimlerde Meclis’te beklediği sonucu alamadığını, hesaplarının tutmadığını söyledi.

Koç, “Seçim takvimlerini kendi lehine uygun günleri seçmesinin altında elbette bir neden var. Özellikle Kurban Bayramı’nın son günü seçmesindeki mantık bayram üzeri genelde Büyükşehirlerde yaşayanlar tatile giderler. Tatile giden seçmenin çoğu iktidar partisine oy vermeyen kişilerdir. Bizlerin seçimden kaçtığımız yaygarasını yapıyorlar, biz buradayız seçimden filan kaçtığımız yok. Onlar Kurtulmuş Numan’ı, Soylu Süleyman’ı partilerine kattılar. MHP’de yanlarında, daha ne istiyorlar. Bizler seçime hazırız” dedi.

Koç, AKP’ye katılan Numan Kurtulmuş’a da Saadet Partisi üzerinden bir göndermede bulundu. Koç, “Saddet Partisi; iktidar, makam, mevki uğruna Milli Görüş düşüncesinden hiçbir zaman taviz vermemiştir. Ben o arkadaşları takdir ediyorum” dedi.

İşsizlik rakamları konusuna değinen Haluk Koç, “İşsizlik sorunu konusunda en iyi çözüm yöntemlerini Sayın Arınç biliyor. Kendi öz yeğenine devletin üst kademesinde iş bulma yeteneği var. Bursa’daki işsizler iş konusunda Arınç’ın yakasına yapışmalıdır. Duygusal konuşmalar yaparak, iki damla gözyaşı dökerek, manevi duyguları kullanarak insanları etkilemesini iyi biliyor” şeklinde konuştu. Koç, TÜİK’in rakamlarının gerçek işsizliği yansıtmadığını belirtti.

Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘halkın idam cezasının kaldırılmasını istediği’ yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, Türkiye’nin Avrupa Konseyi üyesi olduğunu hatırlattı. Avrupa Konseyi’nin 47 üyesi bulunduğunu ve üye olmanın temel şartının da idam cezasını kaldırmak olduğunu vurgulayan Koç, şöyle konuştu:

“Sayın başbakan, günlük iç politikaya göre konuşuyor ama uluslararası alanda Türkiye’yi ne boyutta bağlayıcı sözler ettiğinin farkında değil. Yani günlük siyasete uygun, nabza göre şerbet politikası izliyor. Sayın Başbakan'ın açıklamalarını mutlaka daha sonra bir başka yardımcısı ya da sözcüsü tevil edecektir. Sayın Başbakan günün tansiyonu içinde, sonrasında başkalarının telafi edeceği sözler söyleme konusunda uzmanlaşmıştır. Bunu daha önce de gördük. Boş sözler, öyle söyleyeyim. Şu anda Türkiye’nin ulaştığı demokrasi seviyesi bakımından boş sözler. Çünkü dünyada idam cezasını uygulayan tek Belarus vardır ve Avrupa Konseyi’ne üye olmayan tek Avrupa ülkesi de Belarus’tur.”

Açlık grevleri konusunda, CHP milletvekillerinin cezaevlerine yaptığı ziyaretlerin sorulması üzerine Koç, şunları ifade etti: “Biz açlık grevlerinin siyasi taleplerini tartışmıyoruz. Biz insani boyutla bakıyoruz. İnsan yaşamının hiçbir siyasi konuya malzeme edilmemesini söylüyoruz. Bunun altını çiziyoruz. Hangi davadan olursa olsun, adi suçtan da olsa, cezaevinde bulunan tüm tutuklu ve hükümlülerin yaşamından hükümet sorumludur. Biz sağduyu içinde çözülmesini istiyoruz. CHP olarak şu an icra konumunda değiliz, karar verme merciinde değiliz. Milletvekillerimi sadece bu konuyla ilgili değil, cezaevlerindeki olanlarla ilgili, insan hakları komisyonu içerisinde ve CHP’nin cezaevlerini izleme komitesi içinde bir çok hususta incelemeler yapmışlardır, bu konuda raporlarını da iletmişlerdir.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ile beraberindekiler daha sonra Sultaniye köyüne giderek çiftçilerin sorunlarını dinledi. Köylünün artık toprakla uğraşmayı bıraktığını iddia eden Koç, “Tarımın, kendi milli çıkarlarımıza göre yapılandırılması gerekir. Milli bir tarım politikası şart” ifadelerini kullandı.

Koç ve CHP’liler, Sultaniye Köyü ziyaretinin ardından da yakın zamanda yaşamını yitiren eski İlçe Başkanı Orhan Karabaş’ın ailesine taziyede bulundular.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.