CHP Gençlik Kolları’ndan Kadınlara kırmızı karanfil

CHP Karacabey Gençlik Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü’nde ilçe merkezi, Pazar Yeri, cafeler ve Devlet Hastanesi’nde bayanlara karanfil dağıttı.
CHP Karacabey Gençlik Kolları Başkanı İlke Acar Kadınlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam isteklerini dile getirdiği birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Kadın konusu sadece bir günde tartışılacak konu değildir. Üzülerek belirtmeliyim ki bugün kadınların çalıştıkları yerlerde haklarını alamamalarını konuşacağımıza tacize, tecavüze ve şiddete maruz kaldığını konuşmaktayız. Kadınlar İnsanlığın susturulmuş yarasıdır. Kadının gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla değil toplum içindeki başarısı ve fedakâr duruşu ile yeni nesillerin öncüsü olacağı bir Türkiye istiyoruz. Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla Onurlanıp Gururlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten ve yetiştiren bizi biz yapma yolundaki yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın Dünya kadınlar gününü kutluyor, kadınsız bir toplum olmayacağını dile getiriyorum.
Ve sözlerimi Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün veciz bir sözüyle sonlandırmak istiyorum “Ey Kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.