“Elinizi Danişmenti’min merasından çekin!”

Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata; Danişment’te yaşanan mera sorunu nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ata “Artık elinizi köylerimden, meralarından, tarlalarından çekin” diyerek Büyükşehir yasası ile oluşan durum için AKP’li yöneticilerin verdikleri sözün arkasında durması gerektiğini belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Yasa ile birlikte tümünü satarak gelirsiz bıraktığınız ülke bütçesinin açıklarını kapatmak üzere bu kez üreten çiftçimizin tarlasına, merasına göz koydunuz. Yüzyıllara dayanan bir süreçte Danişment bu alanı hayvanlarını yaymak, otlatmak için kullandı.1950’li yıllarda yine aynı amaçla kullanılmak üzere köyümüz burayı satın aldı. Ancak yasaya da yanarak bu hakkı ellerinden almaya kalkışmanız Danişment için yararlı bir çalışma değildir. Kaldı ki mensubu olduğunuz hükümetin Tarım Bakanlığı ekilebilir alanları imara açılmaması için kamu spotlarına binlerce lira harcayarak görünürde karşı çıkıyor. Ancak görülüyor ki; dil başka söylüyor, yazı başka söylüyor. Yine halkımıza söz verdiğiniz gibi “sizin istemeyeceğiniz hiç bir şey yapılmayacak” denmesine karşın halkın huzurunu kaçıran, güvenini yerle bir eden her şeyi yapıyorsunuz. Üstelik “şeffaf anlayış” adlı bir dille seçildiniz. Ancak halkla yüzleşmeye, halka doğruyu açıklamaya yanaşmıyor, bunun yerine halkı Mehmetçiği ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorsunuz. Mehmetçiğimizin görevi yerine getirmediğiniz sözlere karşı sizi halkından korumak değil; vatanın birlik ve beraberliği için iç ve dış düşmanlara karşı savaşmaktır. Sözlerinizi yerine getirmeyecek ya da getiremeyecekseniz; güvenlik güçlerimizin ve Mehmetçiğimizin ardına sığınmayacaksınız.
Etüt adı verilen, içi bir türlü doldurulamayan çalışmalar yasal süreç başlanmadan yapılabilse de oluşacak maddi kaybı karşılamanız gerekecektir. Hukuk aşamasında tüm gücüyle Karacabey karşınızda olacaktır. Yapmaya çalıştığınız her ne ise köyümüze ve ilçemize gelecek için tehlikedir, tehlikelidir. Yüzbinleri bulan etkileşim alanıyla yalnızca Danişment’in değil ülke hayvancılığına, ülke üretimine darbe vurmaya çalışmaktır. Bilinmelidir ki; halk emek karşılığı ekmeğinin peşindedir. Bu nedenle ekmeğe kan doğramak gelecek ağır bedelleri olan ve olacak sonuçlara gebedir. Bu bağlamda Vatan Partisi hukuk bürosuyla yasa ile birlikte tüm oluşacak ya da oluşturulacak sıkıntılara karşı yurttaşının yanında yer alacaktır. Yürütülen ve yürütülecek tüm hukuki mücadelenin yanı sıra sesini duyurmaya çalışan Danişment’imizin “Meramızı İstiyoruz” mücadelesinde en önde olacaktır. Tüm birimlerimizle bu mücadeleye hazırız, yapıyoruz, yapacağız .Dileğimiz Danişment’e reva görülen bu uygulamadan halkımızın yararına vazgeçilmesi ve diğer köylerimize de sıçrayacak bu tür girişimlerden uzak durmanızdır. Halkımızın huzur içinde yaşamaya hakkı vardır; seçtiği yöneticilerine de artık güven duymalıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.