CHP, çağdaş bir modeldir!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Sekreteri Serdar Saltan, ‘Cumhuriyeti kuran parti’ unvanına sahip CHP’nin 86.yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
            9 Eylül’ün emperyalist güçlerce Türkiye’ye saldırı ve paylaşımlarının sona erdirildiği gün olduğuna dikkat çeken Saltan, “9 Eylül günü, Sakarya’da başlayıp Büyük Taarruzla süren Kurtuluş Savaşı hareketinin düşmanı İzmir’den denize döktüğü gündür.
            Bağımsız 16. Türk Devletinin kuruluşunun adımlarının en önemlile-rinden biri olan tarihi bir gündür.
Bu toprakların alınamayacağının ve bu milleti esir edemeyeceklerinin ve Atatürk’ün büyük komutan ve devlet adamı olduğunu kanıtlayan güzel günlerimizden birisidir.
            Ayrıca da demokratikleşmeye ve cumhuriyet’e yaklaşıldığı ve gereği olan örgütlenmenin başlangıçlarından olan günümüzdür. Atatürk, “Anadolu ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin “devamı olarak “Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluş Günüdür. Bu gün hem de düşman askerlerinin İzmir’den denize döküldüğü gün olması bu güne ayrı bir önem kazandırmaktadır.
            M. Kemal Atatürk CHP kurarak demokratikleşmenin olmazsa olmazını da gerçekleştirdi ve bu partinin Genel Başkanlığını da yaptı. Böylece de bu parti iktidarıyla da ülkeyi çağdaş bir ülke yapmaya çalıştı ve çok büyük yol aldı. Cumhuriyeti kurdu, ekonomiye yön verdi, eğitim -öğretime, yollara ve fabrikalara önem vererek bu yönde yapılacakları hızlandırdı ve halkı bağımsız bir ülkenin mutlu insanları konumuna da getirdi. Devletimizi dünyada saygın duruma getirdi.
CHP, örnek bir partidir!
            CHP, Cumhuriyetin temel felsefesini oluşturan laik, demokratik hukuk devletini kuran ve bu örnek İslam âleminde ilk olandır. Çağdaş bir modeldir. CHP, çağdaşlaşmanın, değişimin, sosyal demokrasinin, ileriye doğru atılımların yapılmasının, çağı yakalamanın ve paylaşımın bilincinde olan siyasi bir örgüttür.
            Sosyal demokrat düşünce insani ve ulusaldır Hak ve adaleti içerir, emek ağırlıklıdır ve emeğe saygılı ve koruyucusudur. Adil işe adil ücret ister. Herkes eşittir ve yasalarla belirlenen işlevlerini yerine getirir. Ayrıcalıkları sevmez ve renk, dil, din, ırk ayrımı yapmaz. Her kesimin hakkını korur ve dengeleri sağlar. Hele de İslam Dini ile örtüşür. Din karşıtlığı olmaz ve herkesin özgürce dinsel özgürlüklerini savunur ve de sağlar.
            Sosyal demokrat siyasi partilerin dayanağı, sendikalar, sivil toplum örgütleri, halk ve emek kesimleridir. Bunlarla organik bağlar kuramayan sosyal demokrat partiler iktidara gelme olanaklarını elde edemezler. Bunun için iyi bir programları ve tüzükleri olacak ve bunları halkla paylaşacaklar ki halk onları, onlar halkı anlamış olacaklardır. Sonucunda da iktidar yolu açılacaktır. Böylece de sosyal devletin oluşması sağlanacaktır.
            Ülkemizin acilen bir sosyal demokrat iktidara gereksinmesi vardır. Dağınık sosyal demokratları birleştirecek aktif liderlere her günkünden daha çok gereksinme olduğu kanısındayım. Dilerim bu başarılır yoksa sonuç üzücü olacaktır. Bu duygularla partimizin kuruluş gününü yürekten kutlarım” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.