Ceylan, zeytin sineği için ilaçlama yapılmalı

Ceylan, zeytin sineği için ilaçlama yapılmalı
Karacabey İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, zeytin ağaçlarına zarar vererek büyük kayıplara yol açan Zeytin Sineği mücadele döneminin başladığını duyurdu.
Ceylan, zeytin ağaçlarında büyük zarara neden olan Zeytin Sineği Hastalığı’na karşı üreticileri uyararak gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı. Ceylan, teknik elamanlarımızın yaptığı kontroller sonucunda zeytin sineği ile mücadele zamanının geldiği belirtilerek, “Zeytin sineği 4 ile 6 milimetre boyunda parlak kahve bal renklidir. Baş ve antenler sarı, göğüs üzerinde 3 adet açık kahverengi bantlar vardır.
Larva ayaksız ve şeffaf beyaz renklidir. Olgun halde 6 ile 8.5 milimetre boyundadır. Zeytin sineği öncelikle iri, parlak ve yağlanmaya başlamış zeytin meyvelerine yumurtasını bırakır” diye konuştu.
Zeytin sineğinin larva döneminde meyve etinde zarara neden olduğunu kaydeden Ceylan, “Larva gelişme süresince çekirdek etrafında galeriler açarak beslenir. Böylece meyvelerin çürüyerek dökülmesine, zeytinyağı miktarının azalmasına ve asidinin yükselmesine neden olur. Zeytin üreticilerinin sağlıklı ürün elde edebilmesi ve bununla birlikte kaliteli zeytinyağı elde edebilmesi için zeytin sineğiyle mücadele etmesi gerekmektedir. Bu nedenle zeytin üreticilerimizin müdürlüğümüzce ilan edilen ruhsatlı ilaçlarla ilaçlama yapmaları gerekmektedir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.