Koç, yağmur yağdığında gelsin!

Yetersiz altyapı Yeni Mahallelinin bayramını kabusa çevirirken, Belediye’nin ilgisizliği Kaya Ailesi’ni isyan ettirdi:
Koç, yağmur yağdığında gelsin!
Karacabey’de iki gündür aralıklarla yağan sağanak yağmur Yeni Mahalle’de bir aile dramını ortaya çıkardı.
Yeni Mahalle 233 Sokakta 4 yıldır ikamet eden Kaya Ailesi’nin evini her yağmurda su basıyor. Murat Kaya’nın eşi Firuze Kaya dört yıldır çektikleri çileden bıktıklarını vurgulayarak, defalarca belediyeye başvurmalarına karşın her yağmurda tıkanan ana rögarın değiştirilmemesinden şikayetçi. Kaya, “4 yılda belki 10 defa evimizi su bastı. Gidecek başka bir yerimiz de yok artık dayanamıyoruz” diyerek isyan etti.
Ramazan Bayramı’nda evinin sular altında kalmasına isyan eden Firuze Kaya, Belediye’nin sorumsuzca davrandığını iddia ederek tepkisini dile getirdi. Kaya, “Her yağmurda evimiz mahvoluyor. Elektronik aletler, koltuklarımız kullanılmaz hale geliyor. Son yağmurda da aynısı oldu. Dört yıldır aynı çileyi çekiyoruz. Evimizi her su bastığında komşularımız yardım etti. Ama artık ailece dayanacak gücümüz kalmadı.
Gidecek başka bir yerimiz de yok. Ne zaman Belediye’yi arasak bize sırada olduğumuzu söylüyorlar. Yeni Mahalle’de yaşamak sanki suç. Saadet Mahallesi sular atında kalıyor diye Belediye Başkanı özel ilgi göstererek mahalleliyle ilgilendi. Biz kendisini bir kere olsun burada göremedik. Şu caddelerin haline bakın. Hangi şehirde yol ortasında su kanalları var. Evimi su basınca itfaiyeyi arıyorum ‘Bu gün bayram adamımız yok’ diyorlar. Bir kilometrelik mesafeden 3 saatte anca geldiler. Evimin halini gösterdim ‘Biz ne yapalım’ diye bana çıkıştılar. Yıllardır bir hizmet görmedik bari insanca davransınlar. Öğrendiğimiz kadarıyla ana rögar tıkalıymış. Bize kimsenin 4 yıldır bu çileyi çektirmeye hakkı yok. Başkan Koç, yağmur yağdığında bir gün evime gelsin ve çektiğimiz rezilliği görsün” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.