Ceylan köylere çıkarma yaptı

Karacabey Demokratik Sol Parti Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan, köy ziyaretlerini sürdürüyor. Yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyesi aday adayları ile birlikte köylere çıkarma yapan Ceylan’ın projeleri ilgi görüyor.
Seyran, Canbaz, Çamlıca, Yolağzı ve Gönü köylüleriyle bir araya gelen DSP’liler, çiftçilerin yetiştirdiği üründen para kazanmaları için çalışacaklarını vurguladı.
Seyran, Cambaz ve Çamlıca köylüleriyle buluşan Yüksel Ceylan, projelerinin yanı sıra diğer partilerin adaylarına da değindi. Herkesin siyasi görüşüne saygı gösterdiğini dile getiren Ceylan, yerel seçimlerden partilerin değil, adayların önemli olduğuna dikkat çekti. Ceylan’ın, “1923 yılında kurulan Karacabey Belediyesi’nin ilk başkanı Şerafettin Bey’den bu güne kadar Ergün Koç ile birlikte 20 başkan görev yaptı. Yaşamını yitirenlere gani, gani rahmet diliyorum. Hayatta olanlara da şahsım ve partim adına yapmış oldukları hizmetlerden dolayı sonsuz sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu bir yerel seçimdir. Yerel seçimlerde adaya, genel seçimlerde ise partiye oy vermek en doğrusudur. Herkesin siyasi görüşüne saygı duyuyoruz. Adaylarımızın hepsi birbirinden değerli. Aday olmak, bilgi birikimi, liderlik ve medeni cesaret işidir. Adaylar arasında en genci olmam dolayısıyla tüm ağabeylerime saygım sonsuzdur. Hiç kimseyle didişmeden ve kavgacı bir tavır sergilemeden yerel seçim çalışmalarımızı başlattık. Bunu 30 Mart’a ve sonrasına da taşıyacağız. Kavgamızın olacağı yer, projelerimizin nasıl yapılması konularında olmalıdır” şeklindeki konuşması takdir topladı.
Ardından Yolağzı ve Gönü köylülerinin sorunları hakkında bilgi toplayan Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan, İzmir karayolundan köy yoluna girişin tehlike saçtığını dile getirerek, seçimleri kazandıkları takdirde köprülü kavşak yada batçık yapılacağını söyledi. Köylülerin sürekli elektrik kesintisi yaşadıklarını belirten Ceylan, ana trafonun yenilenmesi gerektiğini kaydetti. Yetersiz kalan trafonun UEDAŞ tarafından yenilenmesi gerektiğine vurgu yapan Ceylan, yenilenmesi için seçimin beklenmemesi gerektiğinin altını çizdi. Köydeki derenin Nilüfer Çayı’nı aratmadığını da dile getiren Ceylan, yazın sinekten ve kokudan köylülerin pencere açamaz hale geldiklerini söyledi.
Köy gençleri ise Ceylan’ın daha önce duyurduğu ‘Her köye halı saha ve sosyal tesis projesi’ hakkında detaylı bilgi istedi. Ceylan, “Sosyal tesislere önem veriyoruz. Halkımızın sosyalleşmeye ihtiyacı var. Bu sosyalleşmeyi de ancak tesisleşme yoluyla sağlayabiliriz” diye konuştu.
Köylülerin, “Karacabey’deki otopark sorununa nasıl bir çözüm üreteceksiniz?” sorusunu Ceylan, “5 ayrı bölgeye kapalı otopark, üzerine ise vatandaşlarımız aileleri ile birlikte gidebileceği sosyal tesisler yapacağız. Otopark üzerleri ayrıca pazaryeri olarak da kullanılabilecek. Köylülerimiz ürünlerini halcilere ucuz fiyata satmadan tüketiciye ulaştırabilecek. Üreticiden, tüketiciye modelini kullanarak köylümüz daha fazla kar etmesini sağlayacağız” diye cevap verdi.
Çiftçinin üretip de satma noktasında para kazanamadığı hiç bir ürünü olmayacağını ileri süren Ceylan, “Belediye adına kuracağımız salça fabrikası ile çiftçimiz, satacağı malın fiyatını belirlenmesinde bir denge unsuru olacak. Tarımda kalkınmayı sağlamış ülkelerde araştırma yapacağız. Karacabey’imize salça fabrikası kazandırdığımızda, domates fiyatlarının belirlenmesinde köylünün hakkını savunacak ve fiyatı yükseltecek bir kurumuz olacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.