ADD, “Ulemaya mı danışalım?”

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın “vatan hainliği” ile suçlanması kınadı. Yılmaz’ın ülkedeki gelişmeler doğrultusunda fikirlerini açıklamasının en temel görevi olduğunu hatırlatan ADD yöneticileri, “Muharrem Yılmaz, yurdumuzun en doğusundan en güneyine kadar yatırım yaparak ülkesini ne kadar çok sevdiğini kanıtlamıştır” dedi.
Türkiye’de artan hukuksuz uygulamalara dikkati çeken Yılmaz’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu açıklama vatana ihanettir” çıkışıyla hedef tahtasına oturtulduğa dikkat çeken ADD yöneticileri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık savaşını kazanan Türk ulusuna en çok yakışan yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu söyleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet, ne Afrika’da kurulan İslam cumhuriyetlerine, ne de bir sınıfın egemenliğine dayanan cumhuriyet yönetimine benzemez.
Cumhuriyetimizin temel özelliği halk iradesine dayanması, anayasal kurumlar olan yasama, yürütme ve yargı güçlerinin kendi alanında bağımsız olmasıdır.
Ülkemizde işçi, işveren ve kamu alanında çalışan kişilerin kurduğu federasyonların yaşanan gelişmeler konusunda fikirlerini açıklamaları en temel görevleridir.
Ülkemizde yaşanan olaylar konusunda işveren kesiminin en üst kurumu olan TÜSİAD’ın Genel Başkanı Muharrem Yılmaz’ın vatan hainliğiyle suçlanmasını asla kabul etmiyoruz.
Sanayici kuruluşlarının en üst kurumu olan TÜSİAD’ın genel başkanının Muharrem Yılmaz olması bizler için bir onurdur. Yılmaz’ın ülke ekonomisi ve yaşanan genel durum karşısında fikir açıklaması yapması en temel görevidir.
Vatan sevgisi, cumhuriyet, demokrasi, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığından asla tereddüt etmediğimiz Muharrem Yılmaz, yurdumuzun en doğusundan, en güneyine kadar yatırım yaparak ülkesini ne kadar çok sevdiğini kanıtlamıştır.
Ülkemiz sorunları konusunda görüşlerini, birilerinin dediği gibi ulemaya mı soralım?
Yoksa cumhuriyetimizin temel kurumlarına mı soralım?
Yılmaz’a yapılan karalamayı kabul etmiyor ve Başbakan’ın suçlamasını kamu oyununun vicdanına bırakıyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.