Çevreci eller meşe palamudu ile buluştu

Karacabey İstiklal İlk ve Orta Okulu'na TEMA tarafından çimlendirilmesi için verilen meşe palamudu tohumları yeşermeye başladı.
    Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsmail Uzun ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Medine Genç öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışmada önce gönüllü öğrenciler belirlendi. Sonra öğrenciler köylerinden toprak, gübre ve 0,5 litrelik su şişeleri getirdi. Toprak ve gübre karıştırıldıktan sonra üst kısımlarından kesilen su şişelerinin içi gübreli toprak ile doldurulup öğrenciler tarafından meşe palamudu tohumları şişelere yerleştirildi. Üzeri toprak ile örtülen palamut tohumları sulanarak çimlenmesi için sıcak bir odaya alındı. Yapılan bu çalışmalar sonunda 200 civarında tohumun çimlenmiş olacağı belirtildi.
    İstiklal İlk ve Orta Okulu Müdürü İsmail Şen, bu tür çalışmaların öğrenciler üzerinde çevre bilincinin oluşmasına yönelik çok büyük katkı sağladığını belirtti. Şen, “Yardımlarından dolayı TEMA'ya, emeği geçen öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.