Cebimize kene yapıştı!

Meclisten Çıkan sürpriz kararlar ortalığı karıştırdı.
Cebimize kene yapıştı!
*Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısında su faturalarındaki vurguna bir ay aradan sonra yeniden evet derken, Tahıl Dükkanı esnafına da 15 gün içinde tahliye kararı aldı.
Karacabey Belediye Meclisi 2008’in ilk toplantısını önceki akşam ilginç kararlarla gerçekleştirdi. Ocak ayı Meclis toplantısında, Aralık ayında reddedilen 2008 Yılı Mali Ücretler Tarifesi yeniden kabul edildi.
Meclis 3 gündem dışı olmak üzere toplam 10 konuyu görüşürken, gündem dışı gelen 2008 Yılı Mali Ücretler Tarifesi, 8’e, 6 oyla ilğinç bir şekilde yeniden kabul edildi. Tarifedeki su faturalarına iliştirilen 4 YTL’lik “Bakım parası” ve 50 YKRŞ “Kira bedeli” ile Akıllı sayaçları abonelere sattıktan sonra alınan 5 YTL’lik “Kira bedeli” AK Partili üyelerin muhalefetine karşın kabul edildi. AK Partili meclis üyesi Osman Çatak, 2008 Yılı Mali Ücretler Tarifesi’ndeki bakım ve kira bedellerinin iptali için yargıya başvuracaklarını söyledi.
Aralık ayı meclis toplantısında reddedilen 2008 Yılı Mali Ücretler Tarifesi, DP ve ANAP’lı üyelerin oylarıyla kabul edilirken, abonelerin faturalarına 5,25 YTL’lik yük bindirildi. Karacabey’de yaklaşık 23 bin su abonesi olduğu dikkate alınırsa, iki ayda 120 bin 750 YTL, yılda ise 724 bin 500 YTL cebimizden fazla para çıkacak. Buna Akıllı sayaçlardan alınan 5 YTL kira bedeli de eklenince, yılda 1 milyon YTL gibi müthiş bir rakamı da su saatimiz bozulmadığı halde bakım parası ve satın aldığımız sayaçlara da kira parası ödeyeceğiz.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un Tahıl Dükkanları’nı yıkarak yapmayı düşündüğü otopark için bütçenin %10’u kadar kredi talebi kabul edildi. Belediyelerin seçim sürecine girdiklerini belirten AK Parti grubu %10’nun üzerindeki borçlanmaya borçsuz bir belediye bırakmak adına karşı olduklarını belirtti.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Koç, tahıl esnafını tahliye için girişimlere başladıklarını belirtti. Koç, “Tahıl dükkanlarının bu hali kent için hoş bir görüntü değil. Burasını yıkıp otopark olarak değerlendireceğiz. 31.12.2007 tarihinden sonra buradaki esnaf işgalci durumundadır. Esnafın tahliyesi için Kaymakamlık aracılığıyla tebligatları göndererek tahliyelerini sağlayacağız. 16-17 Ocak itibariyle proje çalışmalarına başlıyoruz” dedi.
Ocak ayı toplantısında, gündem dışı gelen önergelerin kabul edilmesiyle birlikte toplam 10 maddeyi görüşen Belediye Meclisi, bunlardan 2’ini ilgili komisyonlara havale etti. Meclis toplantısında Belediye’nin bir önceki dönem gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için Denetleme Komisyonu seçimi yapıldı. Gizli oylamayla yapılan seçim sonunda Osman Çatak, Kemal Çeltik, Engin Bezek, Meral Eren ve Dündar Efe Denetleme Komisyonu’na seçildi. Denetleme Komisyonu 45 iş günü içinde çalışmasını tamamlayarak, Mart ayı sonunda raporunu Meclis Başkanlığı’na sunacak.
Meclis ayrıca, sanayi alanında yer alan Sırabademler Mahallesi 63 pafta, 258 ada, 725-726 ve 727 numaralı parseller ile Tavşanlı Mahallesi 3 pafta 429 ada 18-42-168-171-175-22-25-176- ve 178 numaralı parsellere sahiplerinin yapacağı yatırımlar çerçevesinde E=0.50 olan imar izinleri E=0.70 ile 1.00 e çıkarttı. İMKB Lisesi yanına yapılacak Anaokulu için plan değişikliği de oy birliğiyle kabul edildi.
Sırabademler Mahallesi, 63/1 pafta 447 ada, 6 ve 7 numaralı parseller arasında kalan 3 metrelik yaya yoluna 448 ada 1 numaralı parseldeki dükkan sahibinin yaptığı 1.5 metrelik merdiven çıkıntısının projelendirilerek ruhsatlandırılmadığına karar veren Bayındırlık ve İmar komisyonu, S.S. Karacabey Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve Sanayi Sitesi esnaflarının şikayetini dikkate alarak mevcut yapının eski haline dönüştürülmesine karar verdi.
Hamidiye Mahallesi vatandaşlarının bir bölümünün yeni bir mahalle kurulması için verdikleri teklif, Devlet İstatislik Müdürlüğünü’nün yaptığı adrese dayalı nüfus sayımı çerçevesinde değişiklik yapılamayacağı göz önüne alınarak red edildi.
Esentepe Mahallesi Atatürk Parkı’nda bulunan Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Lokali’nin içkili bölge içine alınması ise oy çokluğuyla red edildi.
Bayramdere Yeniköy Mevkii, 7/1 pafta 137 ve 138 numaralı parsellerin ortasından geçen yolun devamı orman arazisine çıktığı göz önüne alınarak Doğan Yapı Konut Koop. Başkanlığınca bu yolun sosyal amaçlı kullanılması red edilirken, söz konusu yerin yol olarak kalması kararlaştırıldı.
Canbalı Mahallesi 84 pafta, 383 ada 5-9-10 ve 8 numaralı parsellere spor tesisi kurulması için hazırlanan avam projesinde eksikler görüldüğünden, 6 numaralı parselin proje kapsamına alınması ancak stadın önündeki yolun daralmaması düşünülerek kabul edilmedi.
Belediye Meclisi’nin yıllık tatil ayı ve toplantı gün ve saati de yeniden belirlendi. Buna göre Meclisin tatil ayı Temmuz olarak belirlenirken, toplantı günü değişmeyerek her ayın ilk çarşambası şeklinde belirlendi. Meclis toplantılarının yazın 20:30’da, kış’ın ıse 19:00’da başlaması oy çokluğuyla kabul edildi.
Belediye geçici işçilerinden 44’ünün sürekli işçi kadrosuna geçmesinin ardından 2008 yılı’nda 10 kişilik geçici işçi çalıştırılması oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye’de çalışan 48 geçici işçinin 44’ünün sürekli işçi kadrosuna geçmesiyle, 124 olan belediye personeli 168’e çıktı. Mevzuata uymayan 4 işçinin talepleri ise İçişleri Bakanlığı’nca onaylanmadı.
Nestle fabrikası’nın arka cephesinde kalan 62 pafta, 258 ada yer alan parsellerdeki imar değişikliği ise oy birliğiyle Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na havale edildi.
Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu yanındaki boş arsalar ile yolun okul arazisine katılması ise Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.