“Çanakkale Zaferi kutlu olsun”

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Murat Erol, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’ni bir kez daha coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin, tarihimizin bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Erol, yaptığı açıklamada, “Kurtuluş Savaşı’nın başlayabilmesinin bir nedeni olan Çanakkale Savaşları, Türklerin yeniden şahlanışının bir başlangıcı olmuştur. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’ni bir kez daha coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu zafer, aziz milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından, insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir.
Bu zaferle birlikte hem Kurtuluş Savaşı’nın yapılabilmesi, hem de bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için bir meşale yakıldı. Genci, yaşlısı, Türk’ü, Kürt’ü vatanını seven herkesin savaştığı ve 99 yıldır tüm dünyanın bu güne değin dikkatini çeken Çanakkale Zaferi bir kez daha kutlu olsun.
Unutmayalım ki, bizler bugün, şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha da yükseklere taşıyacağız. İnanıyorum ki, bizi millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça, aramızdaki ihtilafları bertaraf edip ittifak noktalarımızı güçlendirdikçe, Türkiye gelecekte hak ettiği gerçek yeri alacaktır.
Bu inançla, Çanakkale Zaferi’nin 99 yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum” ifadelerline yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.