Çeşli, köylerle ilgili projelerini açıkladı

Karacabey İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Çeşli, Büyükşehir yasasına değindi.
Yerel yönetimler yasasındaki amacın köylere hizmet getirmek olmadığını ve yasanın BDP+PKK dayatması ile hazırlandığını ileri süren Çeşli, kırsal kesimde önce paylaşımcı ruhu dirilteceklerini ve bilimin ışığında hizmet edileceklerini dile getirdi.
‘Köylü milletin efendisidir’ deyişini şiar edindikleri belirten Çeşli, köylerle ilgili projelerini şöyle sıraladı:
“Kent içinde olduğu gibi, köylerimizde de 7 kişilik kurullar oluşturacağız. Bu kurulda yetki sorumluluğu verilen 2 üyenin yazılı sunacakları sorunları önceliğine göre öne alıp meclis toplantılarına getireceğiz. Toplantıda yetki sorumluluğu verilen 2 üye de hazır bulunacak. Çözümleri akılcı ve ortak paydaşlıkla bulacağız. Köylerimizde birinci önceliğimiz, rantın emrine sunulmaya hazırlanan otlakların yeniden düzenlenmesi olacak. Gereksinim duyuluyorsa otlak alanları genişletilecek. Otlakların yenilenmesi, ıslahı ve veriminin artışı konusunda Uludağ Üniversitesi Ziraat Mühendisliği ile ortaklaşa çalışacağız. Üniversitelilerimizin teorik ve uygulamalı katkısı sağlanacak. Köylerimizde kamuya ait atıl duruma sokulmuş binaları, o köyün gereksinimi doğrultusunda işlevsel duruma getireceğiz. Toplumsal, kültürel, ziraat ve hayvancılık konusunda eğitim verilecek biçimde düzenleyeceğiz. Konuk odası oluşturabiliriz. Hatta alan genişliği el verirse, kütüphane de kurabiliriz.
Köy kurullarımızla ortaklaşa yapacağımız toplantılarda, çiftçilerimiz ürünlerini Kooperatif aracılığı ile aracısız değerlendirmesini özendireceğiz. Birleşmeyi sağladığımız takdirde sebze ve meyve hali yapacağız. Köylerimizin de toplumsal yaşamını farklılaştıracak etkinlikler düzenleyeceğiz. Belediyemizce gönüllü ve okullardan katkıyla kurulacak tiyatromuz ve Türk Halk Müziği koromuz ile kültürel yaşamın canlanmasına ön ayak olacağız. Hafta sonları köylü-lerimizi ziyaret ederek, eksikleri ve sıkıntılarını dinle-yeceğiz. Her partiden belediye meclis üyelerimizin de katılımları ile, iç içe, fark gözetmeksizin sorun-ların daha azalacağını ve kısa sürede çözülebile-ceğini göstereceğiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.