Muharrem Yılmaz’dan aklıselime çağrı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, herkesi aklıselime, gerginlik ve kutuplaşma ortamını süratle ortadan kaldıracak tutum ve davranışa davet ettiklerini bildirdi.
Yılmaz, Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından, önceki gün yapılan gösteriler sırasında iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu, Tunceli’de kalp krizi sonucu hayatını kaybeden polis memuru Ahmet Küçüktağ ve 10 Mart 2014 tarihinde trafik kazasında göreve giderken şehit olan polis memurları için başsağlığı mesajı yayınladı.
“Gençler güvende olmalı”
Yılmaz, “Hepimizi derin üzüntüye boğan Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından yaşanan silahlı saldırıda ikinci bir büyük üzüntüyü de, Burak Can Karamanoğlu’nun kaybıyla yaşadık. Herkesi aklıselime ve bu gerginlik ve kutuplaşma ortamını süratle ortadan kaldıracak tutum ve davranışa davet ediyoruz. Gençlerimizin, vatandaşlarımızın bu tür saldırılar sonucu kaybını kabullenemeyiz. Ülkemizin geleceğinin en temel güvencesi olan gençlerimizin, bu ülkede güven ve huzur içinde yaşaması ve ileriye umutla bakmalarını sağlamak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz” dedi.
Yılmaz açıklamasında, Karamanoğlu’nun, Tunceli’de kalp krizi sonucu hayatını kaybeden polis memuru Küçüktağ’ın ve 10 Mart 2014’te trafik kazasında göreve giderken kaybedilen polis memurları Abdullah Kılıç, Ömer Aktaş, Resul Erdal Aytemir ve Gökhan Emre Örül’ün ailelerine, yakın-larına başsağlığı da diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.