Çanakkale şehitlerimize borcumuz var!

18 Mart Çanakkale Destanı’nın 103. yıl dönümü coşku içinde kutlanırken, şehitlerimizi hüzünle andık ve onları bir kez daha bağrımıza bastık.
Büyüleyici güzellikteki etkinlikler Pazar günü Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı anlamlı günde, Karacabey Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği etkinlik, izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. “Borçlu Olduklarımız Var” adlı etkinlikte öğrencilerin etkileyici anlatımı salonu dolduran izleyicilerin nefeslerini kesti. Öğrencilerin başarılı sunumları konuklar arasında duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
“18 Mart Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ne geçildi. ŞYKM’deki törende protokole ayrılan koltuklara gururumuz olan şehit yakınlarının oturtulması anlamlı bir tablo oluşturdu.
Anma etkinliklerine, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Savcısı Abdullah Külbay, siyasi parti yöneticileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan açılış da Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Yusuf İslam Karadağ, vatanın her karışı için canlarını vererek gelecek kuşaklara kazandıran şehitlerimize Kur’an-ı Kerim okudu. Milli coşkunun hâkim olduğu salonda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Karacabey Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı yaptı. Çalı’nın konuşması ayakta alkışlandı.
Duyguların tavan yaptığı salonda anlamlı bir konuşma yapan Çalı, Çanakkale Destanı’nın önemine vurgu yaptı. İbrahim Çalı, “Çanakkale Savaşları, İstiklal Şairimizin “tek dişi kalmış canavar” diye nitelendirdiği emperyalist dünyaya karşı Anadolu evlatlarının attığı bir tokattır. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sizlere savaşmayı emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” dediği ve vatan aşkı için bu emri gözünü kırpmadan uygulayan kahramanların detanıdır. Karacabey’in bugünkü yüzölçümünün üçte biri kadar olan 350 km kare gibi küçü bir alanda 280.000 şehit verdiğimiz bir savaştır. Karacabeyliler’in 1. Dünya Savaşı’nda en çok şehit verdiği bir savaştır. İstiklal Marşı’mızın ilk mısrasında yer alan “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak. Sönmeden, yurdumun üstünde tüten en son ocak” sözlerinin vücut bulduğu mücadele meşalesinin yakıldığı savaştır” dedi.
Çalı’nın beğeni toplayan konuşmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, şehit aileleri tarafından ödüllendirildi.
Ardından Müzik Öğretmeni Gülsen Demir öncülüğünde Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından dört dörtlük hazırlanan müzik dinletisi ile ‘Şehitler Söylesinler’ isimli şiir seçkisi duygulu anlar yaşattı. Çanakkale ruhunu kusursuzca yansıtan öğrencilerin performansı büyük alkış aldı. Etkinlikte, türk milletinin şehitlerini hiçbir zaman unutmayacağı ve isimlerinin her vesile ile sonsuz kadar yaşatılacağı mesajı verildi.
Etkinlik, Okul Müdürü İbrahim Çalı’nın, emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etmesiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.