Ankara yolcuları insanlık arıyor!

*Çocuk ve kadın istismarlarını protesto etmek amacıyla Çanakkale’den Ankara’ya yürüme kararı alan üç kadın bu konuda kamuoyunda duyarlılık yaratmayı hedeflediklerini söyledi.
*İnsanlık arayışçıları Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz’le birlikte Bandırma’dan Karacabey’e kadar birlikte yürüyen Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Onurlu bir çıkış yapan arkadaşlarımı destekliyorum. Sonuna kadar yanlarındayım. Kendilerini kutluyor, sağlıklı yürüyüşler diliyorum” dedi.

Çanakkale’den, Ankara’ya kadar yürüme kararı alarak, çocuk ve kadın istismarlarını protesto eden insanlık arayışçısı üç kadın 750 kilometrelik yolun yarısını geride bıraktı.
03 Mart’ta yollara düşen Dilek Taş, Hülya Kurt ve Nursel Karagöz, her gün 20 kilometre yürüyor. İnsanlık arayışçısı üç kadın, 40 gün sürmesi beklenen yürüyüş sonunda, yollarda topladıkları “Çocuk ve kadın istismarlarına son verilsin” içerikli bir dilekçeyi TBMM Başkanlığına verecek.
Çocuk ve kadın istismarlarına, şiddete, doğa katliamlarına yeterince duyarlılık gösterilmemesinden yakınan üç kadını Cuma günü Bandırma’da karşılayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu insanlık arayışçılarıyla birlikte Karacabey’e kadar birlikte yürüdü.
Bandırma’dan Karacabey’e kadar yürüyen Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,”Onurlu bir çıkış yapan arkadaşlarımın yanındayım. Yüreğim Onlar’la birlikte olacak. Sonuna kadar destekleyeceğim. Kadınlarımızın duyarlılığına gösterilen ilgi sevindiricidir. Destanımsı yürüyüş terihe geçecektir. Kendilerini kutluyor, sağlık ve dayanıklılık diliyorum” dedi.
17 gün önce Çanakkale’den yola çıkan kadınlar Bursa’ya ulaştı. Dün gece Bursa’da konaklayan ve bu gün yeniden start alacak olan yürüyüşçü kadınlar adına konuşan Dilek Taş, “Gderek artan çocuk ve kadın istismarları dayanılmaz boyutlara ulaştı. İnsanlık dışı rezillikler karşısında sessiz kalan TBMM ile bu konularda nedense idare-i maslahatçılığı yeğleyen Diyanet İşleri Başkanlığını kınıyoruz. Ülkemizde ahlaksızlık patlaması yaşanıyor. Kansere dönüşen toplumsal yara her vicdanlı insan gibi bizleri de derinden yaralamaktadır” dedi.
Bu duruma birçok insanın isyan ettiğini belirten Taş, şöyle konuştu:
“Bu konularla ilgili iğrençlikleri hemen hemen her gün yaşıyoruz. Bunları artık içimiz kaldırmıyor. Özellikle çocuklara yapılan insanlık dışı davranışlara daha fazla tepkisiz kalamadık. Bir anne, bir kadın, bir insan olarak yürüme eylemi yapmayı kararlaştırdık. Toplumsal duyarlılığı daha etkin kılmak için Çanakkale Ankara yürüyüşü başlattık. Çıkışımızın büyük ilgi gördüğünü söyleyebilirim. Yollarda toplayacağımız imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına vereceğiz. Toplumun kanayan yarasına dönüşen rahatsızlıkları gündeme getirirken, eylemimize hiçbir siyasi partinin gölgesi düşsün istemiyoruz.
Biliyoruz ki, acının rengi, dili, ırkı, dini ve siyaseti olamaz. Acı ortaktır. 750 kilometrelik yolculuğun 40 gün sürmesini planlıyoruz. Günde ortalama 20 kilometre yürüyeceğiz. Çanakkale, Lapseki, Biga, Karacabey, Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı üzerinden araç kullanmadan Ankara’ya ulaşmayı hedefliyoruz. Bir insan vücudu en fazla 45 del acıya dayanabilir.
Ancak, bir kadının doğum yaparken, 57 del kadar acı çektiği bilinir. Bu acı aynı anda 20 kemiğimizin kırılmasına eş değerdedir. Kadınlar bu acıya katlanabilen insanlardır. Sonunda ise çok güzel bir mutlulukla ödüllendirilir.
Şimdi çocuklarımızın, kadınlarımızın, doğamızın, hayvanlarımızın ve ülkemizin geleceği için yürüyoruz. Yüreği bizimle çarpan yurttaşlarımızla birlikte Ankara’ya ulaşmayı diliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.