Çalışan mutlu, üreten mutsuz

Karacabey Terziler Odası Başkanı ve Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Vekili Hüseyin Köse, Ramazan Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılması çalışan kesimi mutlu ederken, iş dünyası ve esnafı sıkıntıya soktuğunu söyledi.
Bakanlar Kurulu Kararı ile Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması, çalışanları mutlu ederken, iş dünyası ve esnaflar, üretim kaybı olacağı kaygısı ile olumsuz karşıladı. Piyasada nakit darlığı yaşandığı bir dönemde dokuz günlük tatilin esnaf ve sanatkarı zor duruma sokacağını söyleyen Hüseyin Köse, bayram öncesinde vatandaşın dokuz günü tatil yörelerinde değerlendireceğini ve dolayısıyla, kıyafet, şeker, tatlı gibi alışverişleri yapmayacağını ifade etti.
Köse, “Bu tür tatiller esnaf ve sanatkarı iyice zor duruma sokuyor. Vatandaş gittiği yörede de otel dışına çıkmıyor. Dolayısıyla da esnaf ve sanatkar yine kazanamıyor. Uzun tatil esnafı perişan ediyor. Bu bayramda esnafımız umduğunu bulamadı. İnsanlar tatile çıkınca ortalık boşalıyor. Bayramı evinde geçirenler de bayram alışverişini kısıyorlar. Bayram için ailesinin yanına gidenler, kışlık yiyeceklerini de o bölgelerden alıp yaşadıkları şehirlere getiriyorlar. Bunların hepsi esnaf ve sanatkarımızı olumsuz etkilemektedir. Uzun tatil esnafı perişan ediyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.