Bursalı bisikletçiler Karacabey’e hayran kaldı

3T formülü kapsamında, Karacabey’in tarım, turizm ve teknolojik değerlerini ön plana çıkarma adına atağa geçen Karacabey Belediyesi’nin faaliyetleri, Türkiye çapında ses getirmeye devam ederken, turistik tanıtım çalışmalarına anlamlı bir destek de ‘Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa İl Temsilciliği’nden geldi.
Karacabey’in tüm değerlerinin Türkiye ve dünya ölçeğine taşınması hedefine yönelik olarak, Bursalı paydaşları ile birlikte ortaklaşa çalışmalar yürüten Karacabey Belediyesi’ne, birçok kurum ve kuruluş da destek olmayı sürdürürken; bu kapsamda son olarak, Bisiklet Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ilçenin turizm değerlerinin tanıtımı adına, ellerinden gelen katkıyı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Geçtiğimiz hafta sonu Karacabey Belediyesi’nin düzenlediği ve tüm Türkiye’de ses getiren 12. Uluslararası Leylek Festivali’nin gerçekleştirildiği Eskikaraağaç Mahallesi’ne, Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa İl Temsilciliği’nin organizasyonu ile adeta çıkarma yapan yaklaşık 100 bisikletçi, bisiklet sporuna gönül verenler için özel olarak hazırlanan göl manzaralı ‘Bisiklet Parkuru’na da hayran kaldı.
“Doğal dokunun korunmasından dolayı Başkan Özkan’a teşekkür”
Bisiklet Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Ali Beytekin ve Bursalı bisikletçiler, dünya standartlarına uygun bisiklet parkuru ve bisikletçilerin kullanabileceği özel konaklama ve kamp alanlarının yanı sıra; tüm bu çalışmalarda doğal dokunun korunmasına özen gösterildiği için Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a teşekkürlerini sundu.
Bursalı bisikletçiler, gerçek bir doğa hazinesi olan Karacabey’in doğaseverlere tanıtımı adına; ilçenin diğer yörelerine de önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri etkinliklerle birlikte, belediye ile ortaklaşa çalışma yürüteceklerini belirterek, tüm Türkiye’deki bisiklet ve doğa tutkunlarını Karacabey’de buluşturacak projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi.
“Karacabey’in değerlerini dünya ölçeğine taşıyacağız”
Bisikletçi ve doğasever konuklarına ilçelerine gösterdikleri yakınlık ve verdikleri destek için teşekkürlerini sunarak, ortaklaşa proje üretmekten büyük memnuniyet duyacaklarını kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise; “İlçemiz geniş coğrafyasında, birbirinden eşsiz doğal güzellikleri barındırmakta ve bu güzellikler, dünya ölçeğinde ses getirecek potansiyele sahiptir. İlçemizin doğal turistik değerlerinin yanı sıra; yarış atları, ayı barınağı, kangal çiftlikleri, leylek festivali, Uluabat Kuş Cenneti gibi değerleri sayesinde, ‘Hayvan Dostu Kent Karacabey’ unvanını da geçmişten bu yana gururla taşımaktadır. Var olan bu değerlerimizin, tüm Bursalı ortak paydaşlarımız ile geliştireceğimiz projeler doğrultusunda, dünya ölçeğine taşınması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.