Bursa yatırımlarından hak ettiği payı alacak

Matlı, DLH Genel Müdürü ile bir araya geldi:
 
TBMM Tarım Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH)  Genel Müdürü Y. Metin Tahan’ı ziyaret ederek Bursa’da yapılmakta olan yatırımlar hakkında bilgi aldı.
Milletvekili Matlı, Ankara – Bursa Hızlı Tren hattı, liman taşımacılığının geliştirilmesi ve Bursa Yenişehir Havaalanı’nın kapasitesinin arttırılması konularında DLH Genel Müdürü Y.Metin Tahan’la görüştü.
Matlı ayrıca, Kurşunlu Köyü Balıkçı Barınağı’nda teknelerin çift yönlü bağlanabilmesiyle ilgili olarak plan değişikliği yapılması ile Yeniköy – Boğaz Balıkçı Barınağı’nın atıl durumdan kurtarılarak, “Turizm Bölgesi”ne dönüştürülmesi amacıyla gerekli çalışmaların yapılması için DLH Genel Müdürlüğü’ne girişimde bulundu.
Milletvekili Matlı, “Bursalı hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Biz Bursa olarak kültürel zenginliğimizi bozmadan sanayi alanında Türkiye genelinde ilk üçte olmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli ulaşım ve alt yapı çalışmalarının vakit geçirmeden yapılarak 2023 vizyonu için çalışmamız gerekmektedir. Hemşehrilerimiz son ekonomik göstergelerden de anlaşılacağı üzere bunu fazlasıyla hak etmektedir. Teknolojinin zamanla yarıştığı günümüz toplumunda ulaşım kanallarından fazlasıyla istifade edildiği oranda başarılı olunacaktır” dedi.
DLH Genel Müdürü Y.Metin Tahan ise, ziyaretten memnun olduğunu ifade ederek gerekli incelemelerin yapılması için teknik çalışmalara en kısa zamanda başlanacağını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.