Bursa Tarım Fuarına yoğun ilgi

TÜYAP tarafından hazırlanan Bursa 9. Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile 4. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde önceki gün açıldı. 32 ülkeden 575 firma ve firma temsilcisinin katıldığı fuar, çiftçilerden yoğun ilgi görüyor.
Fuarın açılışında konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Avrasya’nın en büyük fuarlarından birini açtıklarını belirterek, gıda ve gıda sanayinde Türkiye üretiminin yüzde 50’den fazlasının Bursa’da üretildiğini hatırlattı. Böyle bir fuarın, Bursa’da yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Harput, fuarın, Bursa’nın olduğu kadar ülke tarımının da ilerlemesinde çok büyük katkısı olacağını ifade etti.
Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Karaca ise fuarların görünen tarımın yüzü olduğunu belirterek, “Buradaki gelişmişlik bizim hayvancılıkta ve tarımda nereye geldiğimizi gösterir. Üreticimiz de gelişen teknolojiyi tanıma ve kullanma fırsatı buluyor. Bu nedenle çok önemli. Nitekim birçok aletleri artık Türkiye kendisi üretir duruma geldi. Bunları görünce çok mutlu oluyoruz” dedi.
Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de fuar hakkında bilgi verdi. 70 bin metrekare alanda 8 salonda düzenlenen fuarın, tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişmeleri ve yenilikleri sunduğunu belirten Ersözlü, fuara bu yıl 32 ülkeden 575 firma ve firma temsilcisinin katıldığını kaydetti. Yurt dışından iş adamlarının yanı sıra yurt içinden kaldırılacak yaklaşık bin 500 otobüsle yerli ve yabancı 200 bin ziyaretçiyi ağırlayacaklarını dile getiren Ersözlü, fuarın geçen yılki ziyaretçi sayısının ise 165 bin 955 bin kişi olduğunu hatırlattı.Fuarı gezen vatandaşlar, alanın geniş olmasının iyi olduğunu ve aradıklarını rahatlıkla görebildiklerini belirttiler. Fiyatların normal olduğunu belirten ziyaretçiler, bazı ürünlerin ise çok pahalı olduğunu vurguladı. Tarım fuarı, 14-17 Eylül tarihleri arasında saat 09.30-18.00, 18 Eylül tarihinde ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.