Karacabey’de lağım rezaleti

*Karacabey’in köy görünümünden kurtulabilmesi için öncelikle yönetici konumundaki yetkililerin duyarlı, ilkeli ve çalışkan olması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, “On gündür yaşanan bok çukurları rezaletine denize bakar gibi bakmak zorunda bırakılıyoruz” dedi.
Karacabey Gazi Mahallesi 295 Sokaktaki kanalizasyon borularının patlamasıyla yayılan lağım pislikleri vatandaşları isyan ettirdi.
            On gün önce patlayan kanalizasyon borularıyla ilgili Belediye’yi günde en az 10 kez aradıklarını belirten mahalle sakinleri, pisliğe karşı ilgisizlikten yakındı. Lağım göletinin Gazi Mahallesi’ndeki parkın hemen bitişiğinde meydana gelmesi nedeniyle çocukların sağlığının bozulduğunu ifade eden vatandaşlar, “Belediye’yi sürekli arıyoruz. Telefonlarımıza cevap veren yetkililer şikâyetlerimizin kayıtlara alındığını ve en kısa sürede giderileceğini belirtiyor. Ancak aradan geçen zaman içinde ne gelen oldu ne de ilgilenen. Buradaki lağım birikintisinden gelen pis koku evlerimizin içine kadar giriyor. Sıcak yaz günlerinde camlarımızı açamaz olduk. Bu nedenle ne uyku uyuyabiliyoruz ne de uykusuz gittiğimiz işyerimizde verimli olabiliyoruz. Lağım sularının yayıldığı alan çocuk parkının hemen yanında yer alıyor. Kanalizasyondan çıkan sızıntıya önlem alınana kadar çocuklarımızı sokağa salmayacağız. Bir sürü hastalığı içerisinde barındıran lağım akıntıları çocuklarımızla birlikte bizim de sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor” şeklinde dert yandı.
‘Zabıtalar lağımın dibinde çay içiyor’ iddiası!
Belediye zabıtaları memurlarının lağım sızıntısına 2 metre yakınlıktaki kahvehanede çay içtiğini belirten vatandaşlar, “Zabıtalar, lağımın dibinde deniz kenarında keyif yapar gibi çay içiyorlar. Sızıntıyı gözleriyle gördükleri halde kıllarını bile kıpırdatmıyorlar. Gözleri görmüyorsa, burunları da mı işitmiyor?” şeklinde konuştu.            Gazi Mahallesi Muhtarının da ilgisizliğini eleştiren vatandaşlar, burada yaşanan sıkıntının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ve artık rahat bir nefes almak istediklerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.