Bursa Kent Konseyi’nden TÜSİAD’a ziyaret

 

TÜSİAD Genel Başkanı Muharrem Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, Bursalı işadamına yeni görevinde başarılar diledi. Başarılı bir Bursalı sanayici ve işadamının TÜSAİD gibi Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından birine başkan olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten Pala, Bursa'nın bir dünya kenti olduğunu ve insanlarının da hep önemli görevlere geldiğini söyledi. Bursa Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgiler veren Pala, "Bursa Kent Konseyi Bursa'nın önemli bir kurumudur.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla Türkiye'de en güçlü ve en büyük kent konseyi konumuna geldi. 43 ayda 4800 etkinlik gerçekleştirdik" dedi. 2009 yılında belediye yasalarına kent konseyi kavramı girmesiyle çalışmalara hız verdiklerini anlatan Pala, "Herkese ve herkesime hitap eden bir anlayışla çalışmalarımı gerçekleştiriyoruz. Demokratikleşme sürecinde çok önemli olan kent konseylerini maalesef bazı belediyeler kurumsallaştıramıyor" şeklinde konuştu.

TÜSİAD Genel Başkanı Muharrem Yılmaz ise, Bursa'dan bir heyetin kendisi için ziyarete gelmesinin ayrıca önemli olduğunu belirtti. Bursa cemiyet hayatı içinde uzun yıllardır var olan birini Bursa Kent Konseyi Başkanı olarak TÜSİAD'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Yılmaz, kent konseylerinin ülke gündeminde olduğu süreçte Bursa Kent Konseyi ile bir araya gelmenin önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Bursa Kent Konseyi ciddi bir birikimi ile diğer kentlerde örnek oluyor. Bunu hep beraber görüyoruz ve bundan faydalanılmasını gönülden arzu ediyoruz. Bursa Kent Konseyi tüm Bursa'yı temsil ediyor. Bu bakıma böyle bir ziyareti anlamlı buluyorum" dedi.

Ziyaretin sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, TÜSİAD Genel Başkanı Muharrem Yılmaz'a Bursa Kent Konseyi ve Merinos AKKM faaliyetlerini anlatan set hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.