Belediye’den, “Sosyal Ev” ve “Gıda Bankası” hizmeti

 

Karacabey Belediyesi, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” öncesinde bayanlara yönelik “Sosyal Ev” projesini hizmete açtı. Dünkü açılışta ayrıca, ihtiyaç sahipleri için kurulan Gıda Bankası da hizmete girdi.

Hükümet Konağı arkasında gerçekleşen açılışlara ilgi yoğundu. Kaymakam Ahmet Yurtseven'in de katıldığı Sosyal Ev ve Gıda Bankası açılış törenlerinde siyasiler, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı'nın dualarıyla açılışları yapılan “Sosyal Ev” ve “Gıda Bankası ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Belediye Başkanı Ergün Koç, projelerin insan odaklı gerçekleştiğine dikkat çekti.

İlk olarak bayanlara yönelik Sosyal Ev açılışı CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ve AKP Belediye Meclis Üyesi Meral Eren önderliğinde yapıldı. Daha sonra da Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç ve İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, Gıda Bankası'nın kurdelesini kesti.

Belediye Başkanı Ergün Koç, “Sosyal Ev”le ilgili yaptığı açıklamada, “Bayanlarımız istedikleri zaman buraya gelerek hem sohbet edecekler, hem de sıcak ortamda televizyon izleyip çay ve kahvelerini yudumlama fırsatını bulacaklar” dedi.

Koç ayrıca esprili bir şekilde, Sosyal Ev'de toplanan bayanların her 2-3 ayda bir “Kadınlar Dedikodu Yarışması” düzenleyebileceklerini söyledi.

Diğer taraftan Gıda Bankasıyla ilgili de bilgi veren Koç, hayırsever vatandaşlardan alınacak mal ve malzemeleri ihtiyaç sahiplerine her ay düzenli olarak ulaştırmayı düşündüklerini ifade etti.

Başkan Koç, “Gıda Bankası sayesinde ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımızın yüzü gülecek. Hayırseverlerden alacağımız ve ihtiyaç sahiplerine vereceğimiz tüm malzemeleri kayıt altında tutacağız. Kimden ne alıp kime ne verdiğimizi takip edeceğiz. Böylelikle yapacağımız yardımların hem gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını hem de sürekliliğini sağlamış olacağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.