Hayat Rehabilitasyon’dan, “Özel” seminer

Karacabey'de 2006 yılından beri engelli bireylere destek eğitim hizmeti sunan Özel Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, önceki gün öğretmenlerine seminer düzenledi.
    “Engellilerde Davranış Bozukluğu” konulu semineri, alanında tez hazırlamış olan Özel Eğitimci R. Recai Çelik verdi.
    Engellilerdeki davranış bozukluklarının nedenleri ve çözüm yöntemlerinin anlatıldığı seminere 18 öğretmen katıldı.
    Mesleki tecrübelerini ve yaşadığı ilginç olayları öğretmenlerle paylaşan Recai Çelik, engelli bireylerle yaşamak zorunda kalan ailelerin ve bilhassa da annelerin psikolojilerinin bozulduğuna dikkat çekti.
    Davranış bozukluğunun engellilerde genel olarak tükürme, saldırganlık, sallanma, kendine vurma, altını kirletme, ağızdan salya akması gibi görüldüğünü belirten Çelik, bu konuda öncelikle sorunun nedeninin araştırılması gerektiğini söyledi.
    Aile ile birlikte yapılacak çalışmaların önemine vurgu yapan Çelik, daha sonra konuyla ilgili teknikler ve ödüllü pekiştireçler hakkında bilgi verdi.
    Ağır düzey zihinsel engelli ve otistik bireylerin eğitiminde özel sabır ve özveri gerektiğini dile getiren Recai Çelik, ailenin bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinin sorunun çözüme katkı sağlayacağını ifade etti.
    Türkiye'de “Özel Eğitim” destek eğitim hizmetlerinin rehabilitasyon merkezleri tarafından verildiğini belirten Kurum Müdürü Hakan Çelik ise, “Engelli bireylerin kurumumuzdan alacakları eğitimi çok önemsiyoruz ve çalışmalarımızı ciddiyetle sürdürüyoruz” dedi.
    Kuruma kayıtlı engelli bireylere en iyi eğitimi sunmayı amaçladıklarını kaydeden Hakan Çelik, bu nedenle öğretmen ve personele yönelik eğitim seminerleri düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.