Bugün hayat duracak!

*”Mezarda emekliliğe hayır” diyen emekçiler “Nisan 1” sürprizi yapıp bugün saat 14:00’te iş bırakacak.
Kamuoyunda çeşitli tepkilere neden olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası, Emek Platformunu oluşturan sendikalar ve meslek kuruluşları tarafından düzenlenen mitingle bugün protesto edilecek.
Sendikaların tüm itirazlarına karşın emeklilik için 65 yaş sınırında ısrar eden hükümet, bu tasarıyı Meclis’ten geçirmeyi planlıyor.
Hükümetin ambalajlayıp kamuoyuna bedava sağlık hizmeti diye sunduğu yasanın aldatmaca olduğunu söyleyen Eğitim Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, “TBMM’ de görüşülmekte olan SSGSS yasa tasarısı geleceğimizi ipotek altına almakta. Emekliliği hayal haline getirmektedir. Yasa üzerinde uzlaşma sağlanmış gibi yapılarak toplumun tepkisi kırılmaya çalışılmaktadır. Biz bu göster-melik uzlaşmanın tasarının asıl içeriğini etkilemediğinin farkın-dayız.
Yasa İMF’nin isteği üzerine meclise getirilmiş ve görüşmeleri devam etmektedir. Yasanın mecliste görüşüldüğü süreçte, Cumhurbaşkanı’nın onay süre-cinde ve Anayasa Mahkemesi’nin iptali sürecinde takipçisi olaca-ğız. Eylemlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
1 Nisanda şaka yapmıyoruz! Hizmet üretmeyeceğiz. Biz eğitim emekçileri olarak 1 Nisan Salı günü (bugün) saat 14.00’te okullarımızdan sevk alarak öğretmen evinde toplanıp oradan Cumhuriyet Alanına yürüyerek basın açıklaması yapacağız. Bu mücadelemize bütün kamu emekçilerini, işçileri ve halkımızı davet ediyoruz. Gelin topyekun karşı bir cephe oluşturalım. Bilindiği gibi bu yasa toplumun bütün kesimlerini derinden etkilemektedir. Karşı koyarsak ve mücadele edersek bu yasayı çıkaramazlar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.