“Bu Toprağın Sesi” programını neden kaldırdınız?

Demiröz’den Bakan Eker’e soru önergesi:

Demiröz, “Bu Toprağın Sesi” isimli programın 1990 yılından beri TRT’de yayınlandığını, çiftçilerin ve tarımla ilgili her kesimin yakından izlediği programın yeni yayın döneminde yayınlanmayacağının TRT tarafından teyit edildiğini aktardı.

İlhan Demiröz, buna gerekçe olarak da “programın izlenme oranının oldukça düşük olduğu ve yayınlandığı ‘TRT Anadolu’ isimli kanalın ‘Diyanet TV’ kanalı olmasının” gösterildiğini bildirdi.

Bakan Eker’e programın kaldırılması konusundaki düşüncesini soran İlhan Demiröz, “Bu Toprağın Sesi programına yönelik TRT’nin kararında, ülkemizin tarımının gelişmesini, tarımcıların bilgilenmesini istemeyenlerle, ülkemizin tarımsal potansiyelini değerlendirmek ve üretmek yerine ithalat yapılmasını isteyenlerin etkileri olduğunu düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Önergesinde söz konusu programın yıllarca TRT kanallarında gezdirilmesi, yayın saatlerinin değiştirilmesi, bazı tarım kesimi temsilcilerinin programlara alınmaması gibi uygulamalar nedeniyle bazı kesimlerin programdan rahatsızlık duyduklarının anlaşıldığını kaydeden İlhan Demiröz, Bakan Eker’e, “Programın tekrar TRT tarafından yayınlanması için bir girişiminiz olacak mıdır?” diye sordu.

Demiröz, önergesinde ayrıca şu sorulara yer verdi: “Uygulama, AKP Hükümetinin TRT’yi istediği gibi yönlendirdiği ve kullandığının bir sonucu mudur? TRT kanallarında yayınlanan, tarım kesiminin her sorununa duyarlı, ilkeli, eğitimden, sağlığa, üretim tekniklerinden, pazarlama konularına kadar her alanda üreticiye ışık tutan bir başka program var mıdır? Yoksa böyle bir program yayınlanması için girişimleriniz olacak mıdır?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.