Bu iktidara iyi bir ders verilmeli!

Karacabey'in Yarış, Boğaz ve Subaşı köylerini ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, vatandaşın sıkıntılarını dinledi.
Beraberinde CHP İl Başkanı Metin Çelik, İlçe Başkanı Gönül Avil, yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları yöneticileriyle birlikte ziyaretleri gerçekleştiren Demiröz, ülkenin en önemli sorunlarının, “Ekonomik sıkıntılar ve işsizlik” olduğunu söyledi.
AKP'nin köylüsüne sahip çıkmadığını ve özellikle de Karacabey gibi tarım başkenti olabilecek bir ilçede üreticilerin kan ağladığını dile getiren Demiröz, “Otoyol” ve “Toplulaştırma” nedeniyle de büyük mağduriyetler yaşanacağını ifade etti.
İktidar partisinin kendilerine hiç danışmadan kararlar aldığını dile getiren Demiröz, “Üzülerek söylemeliyim ki, söz konusu kamulaştırma bedelleri ödenmeyecek. Umut ediyorum ki inşaalah ben yanılırım. Maalesef AKP her zaman olduğu gibi yine çiftçisine yalan söylüyor, kandırıyor. Çiftçi, bırakın kamulaştırma bedeli almayı, bu yüzden borçlu bile çıkartılabilir” dedi.
Çiftçinin göz göre bitirildiğine dikkat çeken Milletvekili Demiröz, “Önceden prim desteklemeleri dekar üzerinden veriliyordu. Şimdi uygulamayı değiştirdiler. Artık TUİK rakamlarına göre, uydudan arazinin niteliğine göre destek verilecek. Bu iktidarla artık bir yere varılamaz. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde AKP'ye iyi bir ders verilmelidir” diye konuştu.
    Sıkıntılarını CHP heyetine paylaşan çiftçi ve köylüler ise, mazot ve gübre fiyatlarının yüksek olmasından, malvarlıklarını haczetmek üzere köylere gelen avukatlardan yakındı. Emekliler ile çocukları eğitim gören aileler ise, ekonomik sıkıntılarını dile getirdi. Bazı vatandaşlar da tarımdan kopan özellikle gençlerin sayısının artmasıyla büyüyen işsizlikten ve buna bağlı olarak gelişen sosyal ve psikolojik sorunları aktardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.