Bosna gezisi kayıtları devam ediyor

Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Coşkun, Mayıs ayı içinde düzenleyecekleri Bosna Hersek gezisi başvurularının devam ettiğini duyurdu.
Tüm Karacabeyliler’in de geziye katılabileceğini belirten Coşkun, “15-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında 4 gün 3 gece olmak üzere düzenleyeceğimiz Bosna Hersek gezimizin başvuru süresini 15 Mart’a kadar uzattık. Bu etkinlik yalnızca üyelerimize değil, tüm Karacabey halkına yöneliktir. Amacımız; atalarımızın topraklarını gezmek, Boşnak kültürünü yerinde görmek ve tanıtmaktır. Bosna Hersek geçmişte çok acılar çekti. Düzenleyeceğimiz bu gezi ile Bosna’daki maneviyatı bir nebze olsun tatmayı ve tattırmayı hedefliyoruz. Katılmak isteyenler için tüm masraflar kişi başına 460 Euro yani Türk parası ile 1.9.50 TL’dir. 200 TL ön kayıt esnasında alıyoruz. Mart sonunda 460 euro karşılığı Türk parasını, dileyen peşin, dileyen kredi kartına 9 taksit imkanıyla ödeyebilecek. Başvurular için saat 14.00-16.00 arası derneğimizin bulunduğu Saklıbahçe’de kayıtlar alınmaktadır. Geziyle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0 535 204 45 14 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir” dedi.
Amaçlarının Karacabey’de Boşnak kültürünü yaşatmak olduğunu vurgulayan Cengiz Coşkun, bu kapsamda görev süreleri boyunca iftar ve kaynaşma yemekleri, Çanakkale gezisi, Şehitleri Anma Programı gibi etkinlikler gerçekleştireceklerini de ifade etti. Özellikle gençlere yönelik de çalışmalar yapacaklarına dikkat çeken Coşkun, bu doğrultuda gençlerin atalarını unutmaması için Boşnakça Dil Kursu açmayı düşündüklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.