Borçlanmaya meclis onayı

*DP’li Meclis üyeleri Burhan Sevinç ile Abdullah Akkoç Başkan’ın yanında yer alınca, para sıkıntısı çeken Belediye’de borçlanmanın önü açıldı.

 

Koç’un talebi oy çokluğuyla kabul edildi:

Karacabey Belediye Meclisi’nin Mayıs oturumuna borçlanma konusu damga vurdu. Belediye Başkanı Ergün Koç’un daha etkin hizmet yapmak amacıyla istediği borçlanma oy çokluğuyla kabul edildi.

            Ergün Koç başkanlığında toplanan meclis üyeleri 8’li gündem dışı olmak üzere 15 maddeyi karara bağladı.

            Oturumun en çok merak edilen konusu ise gündem dışı gelen Başkan Koç’un borçlanma talebiydi. AKP’li Orhan Güzel ve Fahrettin Nerse’nin yanı sıra CHP, MHP ve SP’li meclis üyelerinin onay vermediği borçlanmaya 11 AKP’li üye ile birlikte DP’li Burhan Sevinç ve Abdullah Akkoç “evet” dedi. Oylamaya CHP’li Kazım Ülker ise katılmadı.

            2011 yılı kesinleşen Belediye bütçesi 30 milyon 504 bin TL oldu. Bunun yüzde 10’u oranında (3 milyon TL) iç borçlanma yapılabilecek.

            Belediye Başkanı Ergün Koç, borçlanmayla ilgili yaptığı açıklamada; “Okullarımızın bakım, onarım, boya ve badana gibi ihtiyaçları için 700 bin TL, Esentepe’deki Okullar Bölgesini de ihtiyaç duyulan Anadolu Lisesi bahçesine, Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu için 1 milyon 600 bin TL, Panayır Bölgesinde Öğretmen Mustafa Erdoğan Parkı’nın düzenlenmesi için 1 milyon TL, TOKİ Yağmur Suyu İzale Hattı Projesi (azmak düzenlenmesi ve ağaç dikimi) 800 bin TL, su deposu ve tesisatı için 800 bin TL olmak üzere maliyetler çıkarttık. Bu hizmetlerimizi gerçekleştirebilmemiz için iç borçlanmaya gitmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Amacımız Karacabey’imize daha etkin hizmet sunabilmektir” dedi.

            Borçlanma talebine onay vermeyen AKP’li Orhan Güzel ve Fahrettin Nerse ile CHP, MHP ve SP’li meclis üyeleri, Belediye’nin zor duruma düşmesini istemediklerini dile getirdi.

            Belediye’nin bankalara 4 milyon TL borcu olduğuna dikkat çeken CHP’li Bülent Fıçıcı, “Elimizdeki rakamlara göre bankalara 4 milyon borç var. Belediyeyi böylesine ağır mali bir yükün altına sokmaya gerek yok” dedi.

            Diğer taraftan Belediye Başkanı Ergün Koç ve AKP’li Orhan Güzel arasında da sözlü tartışma yaşandı.

            Borçlanmanın yararlı olmayacağını belirten Orhan Güzel, “Bu rakamlar Karacabey halkının parasıdır. Hesapsızca kullanılamaz. Kaldı ki Belediyemiz borçlarla boğuşuyor. Daha fazlası sıkıntı yaratır. Borçlanmaya ne gerek var” diye konuştu.

            Başkan Ergün Koç ise, “Biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Söylediklerinize katılmıyorum. Lütfen oturun” şeklinde yanıt verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.