“Bölünme Anayasası’na ‘Hayır’”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, önceki gün Karacabey İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Sarıbal, ülkenin kaderini belirleyecek olan referandum için, “Bu olay Türkiye, vatan, demokrasi ve bayrak meselesidir. Bunu sağduyuyla bütün vatandaşlarımıza anlatarak, Bölünme Anayasası’na ‘Hayır’ dedirtmeliyiz” dedi.
Murat Tanrıverdi başkanlığındaki Karacabey CHP İlçe Örgütü’nü ziyaret eden Sarıbal’a partililer yoğun ilgi gösterdi.
Referandumla ilgili konuşan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Anayasa Değişikliği kabul edilemez. Anayasa teklifi milletin egemenliğini gasp etmeyi amaçlıyor. Bu demokrasiyi ortadan kaldıran, milletin hakkını gasp etmeye yönelik girişime kesinlikle ‘Hayır’ demeliyiz. Bu bir referandum. Bu bir genel seçim de değil, yerel seçim de. Dolayısıyla, ülkenin böyle bir temel değişikliğe ihtiyacı olmadığına göre, kimse milletvekili ve belediye başkanı seçmediğine göre, referandumda yapılması gereken tercih, ‘Hayır’ tercihi olmalıdır. Millet, elindeki yetkiyi tek bir kişinin iradesine teslim etmez. Atasözü olarak, ‘bir elin nesi var, iki elin sesi var’ diye nesline önemli bir nasihat bırakan bu millet, tek kişinin yanılma payının çok yüksek olduğunu mutlaka biliyor ki, çoğunluğun fikrine, ortak akla önem veriyor. Milletvekili sayısı 600’e çıkıyor. Gereksiz ve milletin sırtına yüktür. Yargı, başkanın emrine veriliyor. İnsanların yargıya güveninin ciddi anlamda zedelendiği bu günlerde bu, daha büyük tahribata sebebiyet verecektir. Milletvekillerinin bir hükmü kalmıyor. Bu anlamsız dayatmaya mutlaka ‘Hayır’ demeliyiz. Bu mesele bir parti meselesi değildir. Bu olay Türkiye, vatan, demokrasi ve bayrak meselesidir. Bunu sağduyuyla bütün vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız” diye konuştu.
CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni öngören anayasa değişikliğinde ‘Hayır’ denilmemesi halinde yaşanılacak olası gelişmeleri anlattı.
Cumhurbaşkanı’nın tek sorumlu olacağının altını çizen Tanrıverdi, halkın seçtiği milletvekillerinin vasıfsız hale geleceğini, başkanın atadığı bakanların da parlamentoya değil başkana karşı sorumlu olacaklarına dikkat çekti.
Tanrıverdi, “’Evet’ demek tek adam yönetiminin, temel hak ve özgürlüklerimizin anayasal güvenceye bağlı bütün haklarımızın anayasal düzenden çıkarılarak bir kişinin iki dudağının ucuna teslim edilmesi yeni 15 Temmuzların yaşatılmasına ve yaşanılmasına vesile olur” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.