Bizi tartmaya kimsenin gücü yetmez!

*Muhalefet partilerinin ilçe başkanları ile mahalle muhtarlarına yemek veren Belediye Başkanı Ergün Koç, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, mecliste üyesi bulunan AKP dışındaki partilerin ilçe başkanları ile mahalle muhtarlarına yemek verdi. Yemekli toplantının en dikkat çekici olayı ise, bir mahalle muhtarının “Başkanım, Gölecik Barajı projesi ne olacak? O yatırım ne durumda?” şeklindeki sorusuna Ergün Koç’un, “Onu bana değil, Ankara’ya gönderdiğiniz temsilcinize sorun” diyerek yanıt vermesi oldu.

Park Restorandaki yemeğe CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, mahalle muhtarları ve Belediye personeli katıldı.

Belediye Başkanlığı süresince yapılan hizmetler ile yapılması düşünülen projeler hakkında katılımcıları bilgilendiren Ergün Koç, eski partisi AKP’yi ise isim vermeden eleştiri yağmuruna tuttu.

Karacabey için 2013 yılı hedeflerini paylaşmak amacıyla böyle bir yemek düzenlediğini belirten Başkan Koç, “Sizler, toplumun aynasısınız. İlçemiz için sorunları birlikte çözmeye çalışıyoruz.

2013 yılı hedeflerimizi sizlerle paylaşmak istedim. Öneri ve şikayetleriniz bizler için çok önemli. Sınırlı kaynaklarla, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Temel ilkemiz; insani vasıflarımız dışında birbirimizden bir farkımız yok. Bu nedenle herkese eşit mesafedeyiz. Her mahallemiz de bizim çok değerlidir” dedi.

Türkiye’de siyasetin 5 yılda bir yapılması gerektiğine dikkat çeken Koç, “Ancak ne hikmetse ilçemizde bile her gün hükümetler yıkılıyor, yenileri kuruluyor. Siyaset 5 yılda bir yapılmalıdır. Önemli olan halka hizmettir. Karacabey’de yaptıklarımız ortada. Aklı selim olan, yapılanları görür ve hakkını verir.

İlçemiz için en büyük birinci projemiz yeni ve modern bir Atık Su Arıtma Tesisi kurmaktır. Bu çok önemli bir ihtiyaçtır. Mevcut tesis artık günümüz koşullarına yanıt verememektedir. Çeşmelerden akan suların değerlendirilmesi, çevreye duyarlı ve modern bir tesis için kolları sıvadık.  Projemiz hazır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına projeyi gönderdik ve 3 ay önce onay aldık. Ancak ilginç olan, Çevre Şehircilik Bakanlığına bu projeyle ilgili destek fonu verilmediğini sorduk. Henüz yanıt gelmedi. Bekliyoruz. Yaklaşık 10 milyonluk yatırım için yakın bir zamanda ihaleye çıkacağız.

Diğer önemli projemiz ise, Anadolu Lisesi modern bir spor salonu kurulması için çalışmalara hız verdik. Bu konuda yükümlü olmamıza karşın Belediye olarak desteğimizi sürdüreceğiz.

Atatürk Kültür Parkı önündeki Orman İşletmesine ait binanın ıslahı için de girişimlere başladık. Söz konusu binanın Belediyemize verilmesi ile orada güzel ve sosyal bir mekan oluşturmak istiyoruz.

Bu yıl 350 bin metrekare parke taşı döşedik. Bir çok yerde elektrikleri yer altına aldık. Bu konu da bizim yükümlülüğümüzde değil. Ancak UEDAŞ’la yaptığımız görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Nedense bir türlü yatırım programına alamadılar. Parke taş ve elektriklerin yer altına alınması heyecanımız devam edecek.

Sizlerin de bildiği gibi eski Panayır Yeri, Mera Kanununa tabi değil. Bu nedenle de İl Tarım Müdürlüğü, 310 bin metrekarelik bu alanı Belediyemize tahsis etti. Emekli Öğretmen Mustafa Erdoğan Parkı adını verdiğimiz bu yerde güzel yatırımlarımız olacak. Çalışmalara başladık. İlk olarak bölgeyi tel örgülerle çevirdik ve ağaçlandırdık. O alanı Aguapark’a dönüştüreceğiz. Sosyal ve sportif tesisler kuracağız. Umut ediyorum ki, 2013 yılı Mayıs ya da Haziran ayında projemiz tamamlanacak.

İlçemizin yüzde 88’ine doğalgaz getirdik. Doğalgaz nedeniyle bozulan yolların yeniden düzenlenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarımıza da devam ediyoruz” diye konuştu.

Ardından isim vermeden AKP’ye yüklenen Belediye Başkanı Ergün Koç, “Bizi tartmak isteyenlerin buna gücü yetmez. Bizleri zaten halkımız tarttı. Onun bunun devletini değil, çağdaş ve modern bir devleti savunuyoruz. Bizi tartmak isteyen zavallılar, iftiralar atabilir. her şeyi mükemmel yaptığımızı iddia etmiyoruz ancak kim ne dersin bize notu Karacabey halkı verdi. Ancak üzülerek görüyorum ki güne bakan değil, güce bakanlar çoğaldı” şeklinde konuştu.

Büyükşehir’e bağlanma konusunu da eleştiren Başkan Koç, “Siz daha Belediyecilik hizmetlerinin neresindesiniz? İstanbul’un, Ankara’nın, Adana’nın, Bursa’nın dörtte üçü gecekondu. Bu konuda neyi çözdün? Kaynağın var mı? Kaynak sorununu halledemeden Karacabey’deki yolları, imar uygulamalarını, park ve bahçeleri nasıl yapacaksın? Adama gülerler. Hayalciliğe gerek yok” diyerek sözlerini bitirdi.

Yemekli toplantının en dikkat çekici olayı ise, bir mahalle muhtarının “Başkanım, Gölecik Barajı projesi ne olacak? O yatırım ne durumda?” şeklindeki sorusuna Ergün Koç’un, “Onu bana değil, Ankara’ya gönderdiğiniz temsilcinize sorun” diyerek yanı vermesi oldu.

     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.