Bize ciğer değil, devleti teslim ettiler!

Ankara’dan dönen Başkan Koç, isyan etti:
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, 2 günlük Ankara ziyaretinin ardından çalışmalarına başlarken, muhalefetin eleştirilerine de yanıt verdi.
            Başkan Yardımcısı Meral Eren, Fen İşleri Müdürü Aydın Toprak ve Belediye yetkilileriyle birlikte dün TOKİ Konutları’nın olduğu bölgeye yapılacak yeni ilköğretim okulu inşaatında incelemelerde bulunan Koç, daha sonra Şirinevler’deki mahalle sakinleriyle bir araya gelerek tapularıyla ilgili müjdeli haberi verdi.
            Karacabey Belediyesi mülkiyetinde yer alan 8 bin 105 metrekarelik alan, ilköğretim okulu yapılması için TOKİ’ye devredildi. TOKİ Konutları’nın yapıldığı bölgeye inşa edilecek ilköğretim okulu için çalışmalar dün başladı.
            Belediye’nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Başkan Koç, 16 derslik yapılacak okulun, 5 bin 300 metrekare kullanım alanı olacağını duyurdu. Koç, 1 yıl içinde hizmete girmesi planlanan okulun, eğitime önemli katkı sağlayacağının altını çizdi.
            Koç, “Bize ciğer değil, devleti temsil ettiler. Ciğere ihtiyacımız yok. Karnımız tok. 36 yıl bu devlete en iyi şekilde hizmet ettim. Havanda su dövmesinler. İşimiz laf değil, hizmettir. Biz projenin ne olduğunu bilmiyoruz da onlardan mı öğreneceğiz? Bizim girdiğimiz binalara onların hayalleri bile yetmez” diyerek muhalefete yüklendi.
            Daha sonra Şirinevler’de oturan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Koç, 1987 yılından bu yana kanayan yarayı çözdükleri müjdesini verdi. Ev sahiplerine tapularını en kısa sürede vereceklerini açıklayan Koç, kendilerinden hiçbir bedel de alınmayacağını söyledi. Sorunun en geç 1,5 ay içinde çözüme kavuşacağını kaydeden Koç, “2 yıl içinde bu bölge bambaşka bir yer olacak. Her yönden buraları cazibe merkezi haline getireceğiz. Yeşil alan ve parklarla tüm güzel hizmetleri gerçekleştireceğiz” dedi. Koç’a teşekkür eden Şirinevler mahalle sakinleri, çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
            TOKİ ile görüşmelerin iyi gittiğini belirten Koç, Hazine yerlerinin Belediye kanalıyla TOKİ’ye tahsis çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.