Bükköy faciasında son gelişme!

Aileler, maden ocağı sahibinin tutuklanmasını istiyor:
Mustafakemalpaşa’da yaşanan maden ocağı faciası sonrası eşlerini ve çocuklarını yitiren aileler, Bükköy Madenciliğin Sahibi Nurullah Ercan’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına isyan etti.
            Nurullah Ercan’ın tutuklu yargılanmasını isteyen 19 aile, bu yönde hazırladıkları dilekçeyi Sulh Ceza Hukuk Mahkemesi Başkanlığı’na sundu.
            Madende hayatını kaybeden Mehmet Kuşoğlu’nun eşi Semra Kuşoğlu, adliyeye 3 aylık oğlu Seyit Efe Kuşoğlu ile birlikte geldi. Havanın soğuk olması nedeni ile arabadan inemeyen acılı eş, dilekçesini araçta imzalarken, “Ercan’ın salıverilmesini hazmedemiyorum, bize yaptığı yardım parasını kendisine kefen parası yapsın. Onun parasını istemiyorum.” diyerek tepkisini dile getirdi
            Adliye çıkışında aileler birlikte yaptıkları basın açıklaması ile Nurullah Ercan tarafından yardım olarak verilen 15 bin lirayı hiçbir şekilde kabul etmediklerini bildirdi.
            Madende kardeşi Tekin Demiray ile birlikte çalışan ve patlama sonucu hayatını kaybeden Ertuğrul Demiray’ın yengesi Gülhan Demiray ise “Bize vereceği 15 bin lirayı alsın, ihmal ettiği eksiklikleri tamamlasın. 6 ay sonra eşim Tekin Demiray çaresiz yine o madene gidip çalışacak. Eşimin kardeşini kaybettik, eşimi de mi kaybedeyim?” dedi.
            Öte yandan Bursa Barosunun ailelere yaklaşık 20 avukat tahsis edeceği ve hukuki süreci takip edeceği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.