Bisikletli Başkan Ankara’ya ulaştı

Cumhuriyet Halk Partili Gemlik belediye başkanı Fatih Mehmet Güler, bisikletiyle 440 Kilometre yol katederek Ankara’ya ulaştı.

Bursa’nın Gemlik ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, İçişleri Bakanlığının kendisini hukuksuzca görevden aldığını belirterek, bu durumu protesto etmek için bisikletle Ankara’ya geldiğini söyledi.

Güler, bisikletiyle geldiği CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile görüşerek, kendisine destek istedi.

Hakkında hiç mahkumiyet kararı bulunmadığını, tutuklanmadığını ve gözaltına alınmadığını, sonuçlanan davalardan da beraat ettiğini, ancak bunlara rağmen yaklaşık 30 ay önce görevinden uzaklaştırıldığını aktaran Güler, milletin iradesiyle göreve gelmiş bir belediye başkanına hakkındaki iddialar nedeniyle yapılan bu uygulamanın demokrasiye aykırı bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Bu durumu protesto etmek için Gemlik’ten Ankara’ya bisikletle geldiğini belirten Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da durumunu ve şikayetlerini anlatan bir mektup yazdığını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da yaptığı konuşmada, AKP iktidarının CHP’li belediyelere yönelik tavrını eleştirdi.

İktidarın CHP’li belediyelerin önünü kesmek için haksız iddialarla yargı süreçleri başlattığını belirterek yaklaşan yerel seçimleri işaret eden Günaydın, “6 ay sonra bunların hepsinin hesabını iktidardan soracağız. Halkın iradesi diye bağıranların aslında halkın iradesine ne denli saygısız olduğu, o iradeyi arkadan dolanmak için her türlü kirli oyunun içinde olabildiğinin açık göstergesidir bu durum” diye konuştu.

Günaydın, belediye başkanlarının yanında olduklarını ve her türlü desteği vereceklerini de söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.