“Birliğimizi tüm dünya gördü”

Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, Danışma Meclis Toplantısı’nı Ticaret Borsası’nda yoğun katılımla gerçekleştirdi.
İlçe Başkanlığı’nın yaptığı genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı’nın ana konusu ’15 Temmuz Darbe Girişimi” oldu. Toplantıda kalkışma ve sonrasındaki süreç değerlendirilirken, “Bir milletin nasıl birlik olduğunu tüm dünyaya gösterdik” mesajı verildi.
AK Parti İlçe Danışma Meclis Toplantısı’na; AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Zekeriya Birkan, İl Başkan Yardımcısı Alparslan Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti teşkilatlarının tüm üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile muhtarlar katıldı.
Gültekin Saygısever başkanlığındaki Divan Heyeti’nde; Semih Torun, Emre Çorcu, Emine Ergüneş ve Olcay Ünal yer aldı. Toplantı öncesi 15 Temmuz ve tüm şehitler için Mustafa Çolak tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu.
Toplantının açılış konuşmasını yaparak, FETÖ terör örgütünün başlatmış olduğu darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, “Bu bizim birliğimize, dirliğimize yapılan hain bir saldırıdır. Ama darbe yapmak isteyenlere asıl darbeyi milletimiz yaptı. 15 Temmuz’da Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve vatansever komutanlarla, vatansever vatan evlatlarıyla bir destan yazıldı. O gece, gelecek nesillere bırakabileceğimiz bizim en mutlu gecelerimizden biri oldu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Karacabey’de de hep birlikte 27 gece Cumhuriyet Alanı’nda nöbetlerimizi tuttuk. Birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya gösterdik. Yanımızda olan herkese canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Erol, konuşmasının ardından AK Parti’nin eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Arslan’ın FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit olan damadı Eski Özel Harekat Polis Memuru Serkan Göker için eşinin kardeşi İsrafil Arslan’a Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.
Daha sonra da AK Parti ve Karacabey Belediyesi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterimi sunuldu.
Yoğun alkış alan sunumun ardından söz alan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, “’15 Temmuz Darbe Girişimi’ ile milletin iradesine darbe indirilmek istendi. Ancak, hainler milletin birlik ve beraberliği sayesinde amaçlarına ulaşamadı. Kalkışmayı vatan sevdalıları önledi. Sadece Ak Partililer değil, bütün siyasi parti mensupları “Söz konusu vatansa, gerisi teferruatdır” uslübünden hareketle, vatandan, bayraktan ve milli iradeden yana olduklarını güçlü bir şekilde haykırdı. Karacabey bu imtihanı çok güzel bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde yüksek katılımla vermiştir. Yanımızda olarak, bize güç veren herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Sözlerine Belediye’nin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi vererek devam eden Özkan, “3T ve 3D parolası ile yola devam ediyoruz. 3T’de; Tarım, Turizm ve Teknolojik yatırımları büyük Karacabey’i oluşturmak ve güçlendirmek için gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla bir arada olmak adına 3D parolamızla, Doğum, Düğün, Defin’de Karacabey Belediyesi olarak yanlarında olmaya devam ediyoruz. Teknolojik yatırımlar adına TEKNOSAP projesi de Karacabey’e ayrı bir değer katarak ve ilçeyi genişletecek. Güzel memleketimizin zenginliklerini ve değerlerini, çok daha değişik açılardan öne çıkarmaya çalışıyoruz. Turistik değerleriyle, Longoz Ormanları, Ihlamur Ormanları, Kestane Ormanları ve Eskikarağaç’a vurgu yapıyoruz. Modern Hayvan Barınağı ve Malkara’da sahil düzenlemesi yaptık, Bayramdere’deki parkımıza Şehidimiz Cemil Turan’ın ismini verdik. İlçeye Lunapark kazandırdık. Temelini attığımız 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nın da 10 ay sonra açılışını gerçekleştireceğiz. 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde çok çeşitli aktivitelerle dolu rengarenk Panayırımızı yeniden ilçemizde sergileyeceğiz. Karacabey’in markalarını ve değerlerini öne çıkarmak adına Marka Çalıştayı’nı da Kasım ayının sonlarına doğru gerçekleştireceğiz. İlçenin büyük ihtiyacı olan Çocuk Kreş’imizi açtık. Tekno-Çocuk Atölyesi çalışmamızla da bir ilki başlatacağız. Sporda da KaracabeyBirlikspor’umuzu 3. Lig’e çıkardık. Basketbol, voleybol, yüzme, tenis ve güreş de branş kurduk ve dağcılık sporuyla ilgili de en kısa sürece çalışmalarımız başlıyor. Karacabey’i duraklamadan çıkarıyor, büyüme ve gelişme trendine sokmaya devam ediyoruz. Karacabey Belediyesi olarak farkındalık oluşturmayı sürdürerek, ilçemizin adını tüm Türkiye’ye duyuracağız. Karacabey’i sorunları çözülmüş, yaşanabilir kent haline çevireceğiz” dedi.
Başkan Ali Özkan’dan sonra söz alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Karacabey’de güzel bir atmosferle karşılaştığını ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu belirti. Karlık, “15 Temmuz’daki darbe girişimi 40 yıldır yapılan hain planlar neticesinde gerçekleştirilmek istendi. Ancak başarılı olamadılar. 40 yıllık planları 4 saatte bitti. Tüm dünya bir vatana nasıl sahip çıkılacağını, Türk milletinin nasıl asil bir millet olduğunu bir kez daha gördü” şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, dış güçlerin yıllardan bu yana çok sayıda darbelerle karşı karşıya gelen Türkiye’nin gelişmesini önlemek için türlü türlü oyunlarla ülkeyi bölüp parçalamak istediğini ancak başarılı olamadığını savundu. “Aslandan çakal doğmaz” diyen Birkan, “Aslandan aslan doğar. Bazen o aslan güçsüz, cılız doğabilir ama aslan aslandır. İşte Türk milleti de aslan gibidir. Dış güçler bizleri sürekli küçük görerek, baskı altına almaya, kirli oyunlarını sergilemeye çalıştı. Son olarak da bunu 15 Temmuz darbe girişimi ile yapmak istediler. Ancak, ne yaparlarsa yapsınlar başaramadılar, başaramayacaklar. Çünkü artık bu aslanın önünde kimse duramaz. Türkiye büyüyor, gelişiyor, güçleniyor. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Dünya 5′ten büyüktür.” Türkiye, AK Parti ile İMF’den kurtularak borçlarını ödedi. Türkiye artık tüm Müslüman aleminin ağabeyidir. Türkiye mazlumun ve mağdurun yanındadır.” şeklinde konuştu.
Toplantıda son olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, Türkiye’nin artık darbe girişimlerine boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiğini söyledi. Darbelerin iyi olmadığını vurgulayan Gözgeç, 15 Temmuz’da üniformalı hainlerin milletin iradesini yok etmeye çalıştığını, Meclis’e bombalar yağdırdığını, halka ateş açtığını ve tanklarla halkın üzerinden geçmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını söyledi. Gözgeç, “Bu asil millet 241 şehit ve binlerce yaralı verdi ama vatan sevdasından asla vazgeçmedi ve milli iradeye sahip çıktı.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.