Bir günlük kazancını depremzedelere bağışladı

24 Ocakta ülkeyi yasa boğan 6.8’lik Elazığ depreminden sonra tüm ülke depremden etkilenenlerin yaralarını sarmak için seferber oldu. Tüm yurttan ve Bursa’dan Elazığ depreminde zarar gören vatandaşlara yardımlar sürerken bölgeye bir yardım eli de Karacabey’den uzandı.

Karacabey Şekerdağ LTD Şti. ve Nis Cafe Bistro sahibi ve aslen Elazığ’lı olan İlhami, Nurettin ve Selami Şekerdağ cafelerinin bir günlük kazancını depremzedelere bağışlama kararı aldı. Yardım kampanyasını sosyal medya hesabından ‘Kahve iç, destek ol’ yazısıyla duyuran Şekerdağ kardeşler, 30.01.2020 Perşembe günkü Nis Cafe Bistro’nun gelirini  deprem bölgesine gönderecek.

Millet olarak acıda ortaklaşma bilinciyle hareket etmenin, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlü kılacağına inandığını belirten İlhami, Nurettin ve Selami Şekerdağ, “Elazığ’da yaşanan deprem özellikle de memleketim olmasından dolayı beni derinden sarstı. Yüreğimizi yakan, bizleri acıya boğan depremin yaralarını sarmak için ne yapsak yetersiz kalır. Hayatta kalanları teselli etmek, onlara destek olmak için ben de vicdani sorumluluğum gereği, küçük de olsa bir adım atmaya karar verdim. İşyerimin bir günlük gelirini Elazığ’daki deprem bölgesindeki kardeşlerime göndereceğim. Onların yerinde bizde olabilirdik, acıları acımızdır. Elazığ’da işyerlerini kaybeden tanıdıklarımız da var. Allah yar ve yardımcıları olsun. Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Türk Milleti olarak çok duyarlı bir milletiz. Nerede ve ne zaman olursa olsun ezilen insanların, kardeşlerimizin yanındayız. Allah bir daha böyle acıları göstermesin inşallah. Benim başlattığım bu yardım kampanyasına esnaf arkadaşlarımdan destek bekliyorum. Herkesin depremzedeler için kolları sıvaması lazım. Bugün onlar yaşıyor, yarın biz de aynı acıları yaşayabiliriz” ifadelerini kullandılar.

AK Parti Kadın Kolları’ndan destek  

Anlamlı yardıma Karacabey ve Mustafakemalpaşa AK Parti İlçe Kadın Kolları ile Karacabey Gençlik Kolları Yönetiminden de büyük destek geldi.  Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve Mustafakemalpaşa AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Balcıoğlu Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Nis Cafe Bistro’ya giderek depremzedeler için yapılan kampanyaya katkıda bulundu.

Türkiye’nin bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya devam ettiğini belirten Başkan Özenli, “Büyük hasarlara sebep olan depremin ardından, afet bölgesi için binlerce kişinin başlattığı yardım kampanyalarına Karacabey’de de esnaflık yapan Şekerdağ LTD Şti. ve Nis Cafe Bistro sahiplerinden de destek gelmesi bizleri çok mutlu etti. Depremzedeler için elini taşın altına koyarak yaptığı anlamlı yardım ve örnek davranış için İlhami, Nurettin ve Selami Şekerdağ kardeşlerimizi takdir ediyoruz. Acımız büyük. Millet olarak birlik beraberlik içerisinde üzüntümüzü paylaşıyor, depremin yaralarını hızlı bir şekilde sarmaya gayret gösteriyoruz. Tüm Türkiye deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için seferber oldu. Bursa Büyükşehir Belediye’mizden de gerekli tüm yardımlar Elazığ’a ulaştı. Milletimiz birlik ve beraberlik ruhu içinde, her felakette olduğu gibi bu felakette de dayanışma içinde, yaraların, acıların sarılması hususunda gereken hassasiyeti göstermeye devam ediyor. Böyle bir afetin bir daha yaşanmaması temennisi ile hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınları başta olmak üzere tüm milletimize sabırlar diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.