Bir eski muhtar daha öldürüldü

Yarış Köyü eski Muhtarı Fahrettin Asa, köy kahvehanesinde kurşun yağmuruna tutuldu:
 
 
Karacabey Yarış Köyü’nde önceki gün meydana gelen olayda eski muhtar silahla vurularak yaşamını yitirdi. Daha önce de Dağkadı Köyü eski Muhtarı Hasan Hüseyin Mıstık’ın evinin önünde silahla öldürülmesinin ardından yaşanan bu ikinci olay kamuoyunda şok etkisi yarattı.
6 yıl önce arazi meselesi nedeniyle çıkan tartışmada köy kahvehanesinde eski muhtar Fahrettin Asa (59) tarafından sandalye ile kafasına vurularak yaralandığı belirtilen Abdullah D. (59), yıllar sonra aynı yerde Asa’yı silahla vurarak öldürdü.
Aradan geçen 6 yılda Abdullah D.’nin psikolojisinin bozulduğu ve tedavi gördüğü ileri sürüldü. Abdullah D.’nin geçen Ramazan Bayramı namazından sonra köylülere “Aranızdan birkaç kişiyi öldüreceğim” dediğini iddia edildi.
Akli dengesi yerinde değilmiş!
Köylülerin zaman zaman akli dengesini kaybederek köy meydanında yine bu şekilde bağırdığını söyledikleri Abdullah D., gittiği köy kahvehanesinde belinden çıkarttığı tabancayla Fahrettin Asa’ya kurşun yağdırdı.
Abdullah D.’nin 5 el ateş ettiği eski Muhtar Fahrettin Asa, vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Karacabey Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Asa, yapılan müdahalelere karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Olayın ardından evine giderek aldığı av tüfeğiyle ormana kaçtığı belirtilen Abdullah D.’nin “Göreceksiniz, birkaç kişiyi daha öldüreceğim” dediği öğrenildi. Ormana kaçtığı ileri sürülen şüpheliyi Jandarma ekipleri her yerde arıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.