“Aydınlıktan sadece yarasalar rahatsız olur”

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, geçtiğimiz hafta 10 bin öğrencinin katılımı ile tüm Türkiye’de büyük yankı bulan “Başkanımla Okuyorum” etkinliklerinin, geleceğimizin teminatı, bilgili ve okuyan nesiller oluşturulmasını hedeflediğini söyledi.
Aydınlıktan sadece yarasaların korkabileceğine dikkat çeken Özkan, bu etkinliklerden siyasi anlamlar çıkarmanın muhalefetin acizliğinin yeni bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı.
‘Başkanımla Okuyorum’ etkinliklerine seçimlerin gündemde olmadığı yaklaşık 6 ay öncesinden başladıklarını dile getiren Ali Özkan; etkinliklerin, büyük bir samimiyet içerisinde sadece geleceğimizin teminatı olan nesillere güzel bir alışkanlık kazandırılmasını ve genç kuşakların, her anlamda diğer ülke gençleri ile rekabet edecek düzeyde donanımlı nesiller olmasının hedeflediğini kaydetti.
10 bin öğrenci ile taçlandırdı
‘Başkanımla Okuyorum’ etkinliklerine ilk olarak, belediye başkanlık makamında start verdiklerini anımsatan Özkan, giderek kırsal mahallelerde de yaygınlaşan etkinlikleri, kent merkezindeki okullarda büyük bir katılım ve coşku ile sürdürdükleri bilgisini verdi. Özkan, anlamlı etkinlikleri Karacabey İlçe Stadında 10 bin öğrencinin katılımı ile taçlandırdıklarını dile getirdi.
Buradaki etkinliklere tüm öğrencilerin, velilerin ve okul aile birliklerinin özgür iradeleri ve bilgileri dahilinde can- gönülden iştirak ettiklerine de dikkat çeken Özkan, bunun aksinin söylemenin de muhalefetin konu bulmaktaki güçlüğünün bir başka göstergesi olduğunu ifade etti.
Karacabey’de son dört yıldan bu yana, eğitime ve eğitim kurumlarına görülmemiş ölçekte destek sunduklarına değinen Özkan, okulların her türlü fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi ve hizmetli tahsisi sağlanması konularında yardımlar sunduklarını dile getirdi. Ali Özkan, okulların başta Tubitak yarışmaları olmak üzere tüm etkinliklerine de mutlaka katıldıklarını söyledi.
Okumaya karşı çıkmak akılla bağdaşmaz
Özkan, Karacabey’de çoğu ilçede olmayan, sanayinin ara eleman ihtiyacını sağlayacak ve bölgedeki işsizlik sorununa da çare olacak her yönden donanımlı bir Teknik Lise’nin kuruluşu için 6 milyon TL tutarında hayırsever desteğini ilçeye kazandırdıklarını da ifade etti. Özkan, öğrencilere belediye olarak her vesile ile ‘Milli eğitim onaylı’ kitap dağıtılmasının yanı sıra, öğrencilerin okumasına karşı çıkmanın ve bu etkinliğe siyasi anlamlar yüklemenin, akılla bağdaşmayacağına da vurgu yaptı.
Eğitim kurumlarına desteğimiz takdirle karşılanıyor
Şimdiye kadar belediye olarak eğitime verdikleri desteğin, ilçe tarihinde bir başka örneğinin bulunmadığına dikkat çeken Özkan; verilen bu desteğin, öğrenciler, veliler, öğretmenler, okul müdürleri ve tüm eğitim camiası tarafından bilindiğini ve büyük takdirle karşılandığını ifade etti.
Bursa ve ulusal basın Karacabey’i örnek gösterdi
Başkan Özkan, ‘Başkanımla okuyorum’ etkinliklerinin Bursa ve ulusal basında yer alarak, köşe yazarları tarafından da büyük övgü ile karşılandığını ve tüm Türkiye’ye örnek gösterilecek nitelikte bulunduğunu sözlerine ekleyerek, sadece ilçe muhalefeti tarafından çarpıtılmasının yanlışlığına değindi.
Muhalefet panik içinde
Hayata geçirdikleri eğitime yönelik proje ve etkinliklerin de tüm Türkiye’ye örnek gösterilen değerde bulunduğunu aktaran Belediye Başkanı Ali Özkan, bunlardan rahatsız olan panik içindeki muhalefeti anlamakta güçlük çektiklerini ifade etti.
15 Temmuz’da ilk biz ayağa kalktık
Bu paniğin nedeninin, ‘kendi partilerinden aday bulamamak’ olabileceğini de dile getiren ve ‘Başkanımla Okuyorum’ projesini, Türkçe Olimpiyatları’na benzetmenin de aynı panikle söylenmiş sözler olabileceğine işaret eden Ali Özkan, 15 Temmuz’da dış güçler ve yerli işbirlikçileri hain FETÖ terör örgütüne karşı ilk harekete geçen belediyenin, Karacabey olduğuna dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.