Beyrut’un ayıları Karacabey’de

Big Momma ve Keira artık mutlu:
Karacabey Ova Korusu Ayı Barınağı’na Lübnan Beyrut’tan 2 Avrupa boz ayısı getirildi. Dansçı ayıların doğal hayata kavuşturulması projesiyle dünyaca tanınan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, Beyrut Hayvanat Bahçesi’nin kapatılması sonucu ölüme terk edilen iki sirk ayısına sahip çıktı.
            Prof. Aytuğ’un, bir ay süren başarılı bir operasyonu sonucu Ukrayna’daki bir sirkten satın alınan iki Avrupa boz ayısı Karacabey’deki Ovakorusu Doğal Ayı Barınağı’na yerleştirildi. Lübnan’dan getirilen ayılar için Ova Korusu Doğal Ayı Barınağı’nda, içinde havuz ve gölgeliklerin bulunduğu özel bir bölüm yapıldı.
            Kısa sürede bulundukları bölgeye uyum sağlayan ve yavaş yavaş toparlanmaya başlayan Big Momma ve Keira isimli ayılar özel yapılmış ekmek ve meyvelerle besleniyor.
            Prof. Aytuğ, Beyrut’a gittiklerinde ayıların tahmin edilenden daha kötü durumda olduklarını gördüklerini belirterek, “Ayıların bulunduğu yer çok kötüydü. Hayvanat bahçesindeki maymunları İngilizler almış. Ancak ayıları kimse kabul etmemiş. Beyrut’taki hayvan severler de altı ay boyunca suyu akmayan hayvanat bahçesinde şişelerle su taşıyıp kendi ceplerinden aldıkları meyvelerle ayılara bakmaya çalışmışlar. Biz kafeslerle gidip, hayvanları anesteziye aldıktan sonra Türkiye’ye getirdik” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.