“Beyaz Zehir” isyanı!

Taşlık Köylüleri, Taş Ocakları’nı istemiyor:
Karacabey Karadağ eteklerinde faaliyet gösteren Taş Ocakları’nın Ova’yı “Beyaz Zehir”e dönüştürmesine her geçen gün tepkiler artıyor.
            Şahinköy’ün ardından Taşlık Köyü sakinleri de Taş Ocakları’nın yarattığı “Beyaz Zehir”e isyan etti.
            Gerekli tüm yerlere şikâyetlerini bildirmelerine karşın hiçbir sonuç alamadıklarından yakınan Taşlıklılar, sürekli oyalandıklarını belirtti.
            Taş Ocağı’na yakın tarlası ve evi olan Taşlıklılar, sıkıntılarını aktardıkları Köy Muhtarı Ersin Kaçar’ın ilgisiz davrandığına dikkat çekti.
Tarlalar büyük zarar görüyor!
            Yaz boyunca gece gündüz demeden emek verdiği tarlasının tozdan “Beyaz Zehir”e dönüştüğünü dile getiren Çiftçi Seyfettin Şahin, “Artık yeter! Dayanacak gücümüz kalmadı. Kimse bizi ciddiye almıyor. Hep tek başıma mücadele etmek zorunda kalıyorum.
Tozdan ürünlerimiz zarar görüyor. Zararı yalnızca ben görmüyorum. Buradaki en az 10 çiftçi ile Karacabey Ovası da büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Başta Köy Muhtarımız Ersin Kaçar olmak üzere, yetkili birimler şikâyetlerimizi önemsemiyorlar. Şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz. Lütfen sesimize kulak verin” dedi.
Kimse ilgilenmiyor!
            Evinin yakınından geçen Taş Ocağı’na ait kamyonların yarattığı toz ile patlatılan dinamitlerden oldukça rahatsız olduklarını anlatan Nuriye ile Cevat Şahin çifti, asfalt sözü verilmesine karşın, sürekli oyalandıklarını kaydetti.
            Evlerinin önünden geçen Taş Ocağı yetkililerini durdurarak, sıkıntılarını bildirdiklerini belirten Şahin çifti, “Bize asfalt yapacakları yönünde söz veriyorlar. 3 yıldır bekliyoruz. Gerekli tüm yerlere yazılı ve sözlü şikâyetimizi bildirdik. Ancak, herkes topu birbirine atıyor. Yetkililer işini yapmıyor. Köy Muhtarı ilgisiz davranıyor. Biz bu Taş Ocaklarını istemiyoruz” diyerek tepkisini ortaya koydu.    

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.