Kirliliği savunanlar kime çalışıyor?

M.K.Paşa Sivil Toplum Platformu, satılmış basın istemediklerini duyurdu:
Mustafakemalpaşa OSB’de kurulmak istenen “Marzinç Baca Tozu-Tufal Geri Kazanım Tesisi”ni savunan bir avuç aymaza büyük tepki gösteren Sivil Toplum Örgütleri Platformundan “İhanete geçit vermeyiz” mesajı çıktı.
            Mustafakemalpaşa Sivil Toplum Örgütleri Platformu adına dün bir basın açıklaması yapan Seyit Ali Geçici, Marzinç’e karşı sürdürdüğü bilgilendirme toplantılarının yoğunlaştığını söyledi.
            Marzinç’i savunur gibi görünen bazı gazeteleri üzülerek izlediklerini ileri süren Geçici, yazılı yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
            “Mustafakemalpaşa’da kurulma çalışmaları giderek artan tehlikeli atık fabrikalarından sonuncusu İnatlar bölgesinde Çördük Köylüleri’nin ve çevrecilerin kararlı duruşu sayesinde engellendi.
            Çevreciler İnatlar’la uğraşırken Organize Sanayi Bölgesi içinde benzeri bir zehirli atık fabrikası, resmi prosedürlerini hızla tamamlayarak nihai ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme Raporu) almıştır. Sivil Toplum Platformu ve konuya duyarlı çevreciler tarafından yasal süreç içinde, ÇED’e itiraz edilmiş ve itirazlarımız işleme alınmıştır. Bundan sonraki süreç hukuki ve yasal zeminde devam etmektedir. Tüm yasal dayanakların ilçemiz OSB’sine bu tür tesislerin yapılmaması yönünde olup, verilecek kararın lehimizde olacağı inancını taşımaktayız.
            Tüm bu olumlu verilere karşın Platform olarak, bu tür fabrikaların ilçemize telafisi mümkün olmayan zararları açısından halkın bilgilendirmesine karar verdik. Konuya hakim uzmanlar desteği ile çeşitli bilgilendirme toplantılarından ilk ikisini Güllüce ve Paşalar Köyünde yaptık. Gelen talep üzerine Güllüce’de bir kez daha toplanacağız. Ayrıca Tatkavaklı, Koşuboğazı, Çeltikçi ve Karapürçek Beldelerinde de bilgilendirme toplantılarının yapılması platformumuzca planlanmıştır. Yakın zamanda ilçe merkezinde de uzmanların katılacağı bilgilendirme toplantısı yapılması kararlaştırılmıştır.
            Sivil Toplum Platformu ve seçilmiş komisyon olarak bütün şahsi işlerimizi arka plana itip, ilçemizin geleceğini karartacak bu tür tesislerin yapımını engellemeye çalışıyoruz. Aynı özveri ve birlikteliği bu bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımızdan da bekliyoruz. Özellikle de yerel basınımızı yanımızda görmek istiyoruz. Ancak yerel basınımızın büyük çoğunluğu yanımızda yer alırken, bir kısmının tehlikeli atık fabrikalarını övücü yazılar yazmasına anlam veremiyoruz. Tarafsız basın adı altında Marzinç’in yazılmasının bedeli nedir? Bütün bunlar bilgi eksikliğinden mi, yoksa bu fabrikaya taraf olduklarından mı kaynaklanıyor? Doğrusu çok merak edilmektedir. Bu kişilerin amacı nedir?
            Bütün bu olumsuzluklara rağmen birlik, beraberliğimizi koruyup ve el ele vererek ilçemizi güzel günlere taşıyacağımız inancındayız.
            İlçemiz halkı şunu iyi bilmelidir ki; bizler işçi istihdam edilecek ve ilçemize yararlı her türlü fabrikanın yanında olacağız. Ancak kirletici vasfı olan ve Mustafakemalpaşa tarımını yok edecek, insan sağlığını bozacak bu gibi tesislerin de sonuna kadar karşısında olacağız.
            Sivil iradenin bu tehlikeli atık fabrikasının yapılmaması konusundaki kararlılığını, ilçemizdeki siyasi parti başkanlarının da ortak bir açıklama ile kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.