“Ben polisim” dedi, 2 bin lira dolandırdı

Karacabey’de bir vatandaş, cep telefonundan kendisini arayarak, “Polis Memuru Özgür” diye tanıtan bir kişi tarafından 2 bin lira dolandırıldığını belirterek, polise başvurdu.

Boğazköy’de meydana gelen olayda, Cemal T.'i cep telefonundan arayan ve kendisini, 'Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis Özgür' olarak tanıtan, henüz kimliği belirsiz kişi, “Senin adına 15 adet kredi kartı çıkartılmış. Biz gizli olarak bu işi takip ediyoruz. Yarın bu olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığına ifade vereceksin. Karacabey'deki en yakın banka ATM'sine gideceksin, Bu kartların borcunu ödeyeceksin. Ben sana tarif edeceğim” dedi.

Bunun üzerine paniğe kapılan Cemal T., Boğazköy'den Tavşanlı Mahallesi Bursa Caddesi'ndeki ATM'ye gitti. Emekli maaşını çektiği banka hesabını kontrol eden Cemal T. hesabında para olmadığını görünce diğer banka ATM'sine gitti. Cemal T., işlem yapmayı bilmediği için yoldan geçen vatandaşın yardımıyla çektiği 2 bin lirayı telefondaki sözde polisin verdiği hesap numarasına yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Cemal T., Karacebey İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.