Gümüş Su, dünyanın en prestijli “Pentawards ödülü”nü kazandı

Ulusal pazara hızlı giren Gümüş Su, “pet şişe” tasarımıyla almaya hak kazandığı ödülünü 4 Ekim 2012 Perşembe akşamı, Paris’te düzenlenen görkemli bir törenle aldı.

Gümüş, “Pet şişe” üretimindeki maliyetten kaçınmadı

Kurucu Ortaklarından Ercan Bayraktar ve Gökay Gecebeği’nin katıldığı ödül töreninde Gümüş, bu yıl “Pentawards Ödülü”nü kazanan tek Türk firması oldu. Gökay Gecebeği, ödülü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Yeşim Bakırküre’nin tasarımıyla Pentawards Ödülü kazanan pet şişemizin üretiminde, yüksek gramajlı malzeme kullandık. Bunun için de hiçbir maliyetten kaçınmadık. Kısa kapak kullanmadık. Şişemizde kullandığımız kapak ve malzemenin gramajının yüksek olması, bize daha fazla maliyet yüklese de, bunu tüketicilerimize yansıtmadık. Ödüllü şişemizin 0.5 lt.’likleriyle; Antalya’da düzenlenen ve dünyaca ünlü golf oyuncusu Tiger Woods’un da katıldığı, “World Amateur Team Championships –2012 /  Dünya Amatör Takımlar Şampiyonası – 2012” golf turnuvasına da sponsor olduk.

Gümüş olarak ulusal pazara açılmamız henüz çok yeni olmasına rağmen, sektöre birçok yenilik getirdik.  19 Litre polikarbonat damacana ve 0.5, 0.75, 1.5, 5 ve 10 litrelik pet ürünlerin yanında, 3 Litrelik yeni nesil cam şişeleri de piyasaya sürerek bir ilke imza attık. Dörtlü kasalarda satılacak olan bu şişeleri, daha iyi yıkanması için ağzı geniş ve kulpsuz olarak tasarladık. Taşıma ve dökmede kullanım kolaylığı sağlamaya yönelik olarak, 3 Litrelik cam şişe için özel taşıma aparatı dizayn edecek üretim yapmaktayız.

Aynı zamanda suyumuzu güneş ışığının zararlı etkilerinden korumaya yönelik olarak, damacanalarımız için, güneş ışınlarını etkisiz kılacak daha koyu bir renk seçtik” dedi.

Hijyende çıta yükseldi

Gümüş’ün diğer Kurucu Ortağı Ercan Bayraktar ise, “Pentawards Ödülü”nü almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Bizi rakiplerimizden farklı kılan en önemli özelliğimiz, suyumuzu kendimizin dağıtıyor olmasıdır. Yani Gümüş, kaynağından çıkıp, evlerinize girene dek bizim sorumluluğumuz ve denetimimizde bulunuyor. Hijyende çıtayı yükselttik. Çünkü biz, suyu önce kendimiz için ürettiğimizin bilincindeyiz”

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.